27. května 2011 • 17:21

Fans Bohemky i Slavie se chystají na derby

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vršovické derby mezi fotbalisty Slavie Praha a Bohemians 1905 se v sobotu sice odehraje kvůli disciplinárnímu trestu bez diváků, fanoušci obou týmů přesto chystají hromadné fandění.



Zatímco pro příznivce Klokanů bude připravena velkoplošná obrazovka v Ďolíčku, slávisté budou fandit v klubu Venue v centru Prahy. Fanoušci o tom informují na svých internetových stránkách. Na závěr prvoligové sezony se chystají také policisté.

Do Ďolíčku se původně chtěli vydat i slávisté, na stadion chtěli dojít v průvodu. "Klokani" se ale proti jejich přítomnosti postavili, údajně i na radu policie. Podle mluvčího Bohemians 1905 Jaroslava Köstla panovaly obavy z organizované skupiny, která prý podle informací policie na stadion chtěla pronést množství pyrotechniky.


Příznivcům Slavie se nakonec na poslední chvíli podařilo zamluvit klub Venue v Michalské ulici blízko Staroměstského náměstí. V prostorách bývalého kostela, kde v současné době sídlí hudební klub, bude připravena velkoplošná obrazovka. Organizátoři podle šéfa slávistických fanoušků, který má přezdívku Strašák, očekávají návštěvu asi 1000 lidí. Sraz mají v 15:45 pod Staroměstským orlojem.

Strašák je přesvědčen, že se loučení se sezonou uskuteční v klidu. "Už toho bylo v této sezoně dost," poznamenal s tím, že doufá, že se již situace v klubu uklidní.

Pro příznivce Klokanů bude přímo na hrací ploše v Ďolíčku umístěna velkoplošná obrazovka. Utkání budou lidé sledovat z hlavní tribuny stadionu.

Na poslední prvoligové kolo této sezony se chystají i policisté. Do ulic podle mluvčí Evy Miklíkové vyšlou asi 500 policistů, připraven bude antikonfliktní tým a vrtulník, který bude monitorovat situaci. Policisté chtějí dohlížet jak na utkání Slavie s Bohemians 1905, tak i na zápas Sparty s Hradcem Králové.

Vstoupit do diskuse
9

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud