6. listopadu 2010 • 20:26

Plzni pomohl k výhře v Ostravě slzný plyn

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Západočeská mašina dál válcuje soupeře. Plzeň vyhrála 2:0 v Ostravě a v tabulce odskočila druhé Spartě znovu na 12 bodů. Utkání provázelo řádění ostravských chuligánů. Policie proti nim zasahovala slzným plynem, který kvůli větru pronikl až na trávník k hráčům. Rozhodčí musel utkání dokonce na dvacet minut přerušit.



Plzeň si si vítězstvím pojistila titul prvoligového půlmistra. O třech bodech  rozhodly góly exostravského obránce Františka Rajtorala a Daniela Koláře. Dnešní výhrou navíc Západočeši pokořili hranici 40 bodů, čímž vytvořili podzimní rekord samostatné české soutěže.

Duel musel být v prvním poločase na 20 minut přerušen, když fotbalisty zasáhl slzný plyn, který policie použila proti ostravským fanouškům.


Domácí po vysokém vítězství v Ústí začali i proti podzimnímu suverénovi odhodlaně, ale po čtvrthodině museli fotbalisté utéct před slzným plynem, který po zákroku policie za branami stadionu zavál vítr až na hřiště.

Po dvacetiminutovém čekání vyšel návrat na trávník jednoznačně lépe Viktorii. Hned vzápětí načechral Horváth na zadní tyč ideální centr na hlavu Rajtorala, který se zblízka bez problémů trefil do sítě svého bývalého klubu.

Řádění fanoušků, kteří na utkání házeli dýmovnice Řádění fanoušků, kteří na utkání házeli dýmovniceFoto Foto pro Sport: Aleš Krecl

Baník zůstal po gólu jako opařený. Plzeň nasadila svoje velké zbraně a hlavně rychlým přechodem do útoku dělala vítr v ostravské defenzívě. Zvýšení měl na noze v 29. minutě Kolář, který šel po Horváthově kolmici ze strany sám na Daňka, ani na dva pokusy ho neprostřelil.

Domácí byli bezradní. Pokud kombinovali, tak jen do šířky. Pokusy o přímočarost byly nepřesné nebo čitelné.

Fernando Neves spolu s ostatními hráči opouští trávník, kam unikl slzný plyn Fernando Neves spolu s ostatními hráči opouští trávník, kam unikl slzný plynFoto Foto pro Sport: Aleš Krecl

Baník ve druhé půli zmírnil převahu soupeře, ale fotbal kvalitou upadl do průměru. Policie venku opět začala válčit s ostravskými příznivci a napjatá atmosféra jakoby se přenesla i do hry.

Plzeňského gólmana Krbečka na kluzkém terénu prověřil dalekonosnou skákavou bombou pouze Zeher, Viktoria se však o výhru bát nemusela.

Jedenáct minut před koncem Plzeň na tři přihrávky rozebrala ostravskou obranu a po Jiráčkově přiklepnutí míč zblízka protlačil přes Daňka do brány Kolář.

Závěr byl zcela v režii hostů, kteří mají jistotu, že zimu s velkým náskokem stráví v čele soutěže.

FC Baník Ostrava - FC Viktoria Plzeň 0:2 (0:1)

Branky: 18. Rajtoral, 79. Kolář. Rozhodčí: Možíš - Kordula, Marek. ŽK: Marek, Bolf. Diváci: 4780.

Ostrava: Daněk - Řezník, Neuwirth, Bolf, Neves - Lukeš, Marek (81. Frydrych) - Varadi, Frejlach, Koukal (57. Šenkeřík) - Zeher (90. Fantiš). Trenér: Lička.

Plzeň: Krbeček - Rajtoral, Navrátil, Bystroň, Limberský - Horváth, Rada - Rezek (89. Brezinský), Kolář, Ďuriš (71. Jiráček) - Bakoš (80. Střihavka). Trenér: Vrba.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud