12. srpna 2011 • 19:50

Plzeň se dočkala. Do branky Ďuriše se domácí trápili, pak vládli

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trápili se, téměř půlhodiny utkání svítil na tabuli stav 0:0. Zápas s Teplicemi rozhodla pro Plzeň až přesná hlavička Michala Ďuriše. Slovenský útočník nastoupil letos teprve podruhé od začátku a trenéru Vrbovi se odvděčil parádně - veledůležitou trefou, která nastartovala domácí k prvnímu ligovému vítězství v letošní sezoně.



Loňský šampion měl znovu namále. S Teplicemi měla Plzeň od prvních minut převahu, v ofenzivě to ale v prvním poločase zle skřípalo. Znovu se projevila největší bolest loňského ligového šampiona. Pokud totiž  soupeř vyrukuje se zataženou obranou, mívají Západočeši problémy.

Přesně s touhle taktikou přijel na Štruncovy sady Petr Rada s Teplicemi. Severočeši nejevili téměř žádný zájem hrát dopředu, jen čekali, co Horváth a spol. vymyslí. Tahle strategie se dlouho vyplácela, vždyť po půlhodině hry zůstával stav nerozhodný 0:0.

Nervózní Plzeň spasil až hráč, který se do střeleckých tabulek často příliš často nezapisuje. V 59. minutě poslal centr do vápna kapitán Horváth, který přesnou hlavičkou do brány usměrnil Michal Ďuriš. Hrdinou utkání se tak stal muž, o němž v plzeňském týmu příliš slyšet není.

Čerstvá posila Plzně Marek Čech udržel při svém debutu nulu.Foto Barbora Reichová Sport
Slovenský útočník do zápasů většinou zasahuje až v závěrečných minutách, letos nastoupil od začátku pouze v Superpoháru proti Boleslavi. Pavel Vrba měl tentokrát šťastnou ruku. Posadil šikovného Pilaře a na levém kraji zálohy dal šanci mladíkovi z Banské Bystrice.

Až po jeho brance se Plzeň uvolnila, rozjela svůj obvyklý ofenzivní koncert a bezradné Teplice jasně drtila. Do té doby hru Západočechů brzdila nervozita, nejistota. Trošku to evakuovalo vzpomínky na první poločas domácí odvety s Trondheimem.

Když v 78. minutě Ďuriš střídal, vyprovázel ho zasloužený potlesk zaplněné hlavní tribuny. Vždyť nebýt jeho branky, Plzeň by možná dál čekala na ligové vítězství. To ještě pojistil brankou Pilař, jenž do utkání naskočil až v druhém poločase místo Petržely.

Viktoria Plzeň - FK Teplice 2:0 (0:0)
Branky: 59. Ďuriš, 84. Pilař. Rozhodčí: Bílek - Mencl, Jiřík. ŽK: Horváth - Lukáš, Rosa. Diváci: 5213.

Sestavy:

Plzeň: Čech - Limberský, Ševinský, Bystroň, Jiráček - Horváth, Trapp - Petržela (55. Pilař), Kolář, Ďuriš (79. Hora) - Bakoš (86. Fillo). Trenér: Vrba.

Teplice: Grigar - Matula (69. Zoubele), Lukáš, Smejkal, Rosa - Vondrášek, Ljevakovič, Ježdík, Stožický (79. Lácha) - Melunovič, Vachoušek (90. Kalivoda). Trenér: Rada.

Marek Čech si lepší premiéru nemohl přát.
Marek Čech si lepší premiéru nemohl přát.



Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud