23. září 2011 • 20:12

Dukla využila přesilovku, porazila oslabenou Příbram

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Dukly v 8. kole první ligy porazili Příbram 2:1. Pražané využili toho, že hosté hráli od 27. minuty bez vyloučeného stopera Ricky. Příbram sice i v oslabení skórovala zásluhou Wágnera, ale Vorel s Hanouskem zajistili domácím tři body.



Dukla začala náporem, ale do šancí se zprvu nedostávala. Pomohla jí smůla Příbrami. Stoper Hejda po souboji upadl na ruku a s podezřením na zlomeninu musel už v 15. minutě vystřídat. Na jeho místo přišel Ricka a než se stačil rozkoukat, Příbram už prohrávala. Malý poslal přímý kop na hlavu Vorla a zkušený stoper dostal Duklu do vedení.

O chvíli později mohl náskok zdvojnásobit Pázler, ale po Bergrově centru zblízka z voleje přestřelil a zahodil stoprocentní šanci.

Příbram sice hrozila z brejků, ale plány jí zkomplikovalo vyloučení Ricky, který pobyl na hřišti ještě kratší dobu než Hejda. Při snaze o odkop minul míč a už se za jeho záda dostával Lietava, kterého zastavil stažením na zem. Sudí Královec neváhal a ukázal mu červenou kartu.

Hosté i v oslabení vyrovnali. Po kombinaci středem hřiště si naběhl do pravého křídla Štochl, jehož centr prošel až k Wágnerovi, který v jubilejním 50. ligovém utkání potvrdil střeleckou formu. Zaznamenal již pátou trefu v sezoně a osmou z posledních 11 ligových duelů. Zároveň ukončil sérii Dukly v podobě 242 minut bez inkasovaného gólu.

Dukla mohla ještě do poločasu získat vedení zpět. Lietava ale z úhlu těsně minul a parádní rána Malého z voleje skončila jen na tyči.

Co se nepovedlo před pauzou, přišlo po ní. Hanousek si na zadní tyči počkal na centr, zpracoval si míč a pravačkou ho poslal pod břevno Hruškovy branky. Krátce nato přidal další gól Švejdík, ale rozhodčí odmávali ofsajd a gól neuznali. Ránu střídajícího Svatonského po zemi zase vyrazil Hruška a vychytal i z hranice vápna střílejícího Lietavu.

Jejich souboj se opakoval o minutu později a znovu byl vítězem reprezentační gólman. Slovenský útočník hlavičkoval po Bergrově centru přesně k tyči, ale Hruška fantastickou robinzonádou vyškrábl míč nad břevno. A do třetice Lietava na gólmana nevyzrál po úniku dvou na jednoho obránce.

Zahozené šance Dukly však oslabená Příbram nedokázala potrestat, i když se dostala do slibné šance, ovšem Šlapák v ní jen zblízka trefil tyč.

Pražský celek tak v souboji s týmem, kterému v roce 1996 odprodal nástupnictví, aby se později do profesionální fotbalu vrátil po získu licence od Jakubčovic, potvrdil svou sílu v domácím prostředí. Na Julisce dala Dukla všech svých 12 gólů, zatímco venku stále neskórovala. Příbram alespoň prodloužila svou sérii se vstřeleným gólem na 13 ligových zápasů.

FK Dukla Praha - 1. FK Příbram 2:1 (1:1)

Branky: 16. Vorel, 48. Hanousek - 39. Wágner. Rozhodčí: Královec - Zlámal, Wilczek. ŽK: Lietava, Vorel - Valenta. ČK: 27. Ricka (Příbram). Diváci: 1858. Dukla: Rada - Hašek, Švejdík, Vorel, Vrzal - Malý (79. Podrazký), Gedeon, Hanousek - Berger (90. Markovič), Lietava, Pázler (46. Svatonský). Trenér: Kozel.
Příbram: Hruška - Štochl, Krejčí, Hejda (15. Ricka), Pleško - Mareš, Koukal, Tarczal, T. Pilík (71. Valenta) - Wágner, Šlapák (83. Papšys). Trenér: Vavruška.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud