Jonáš Bartoš
27. září 2011 • 12:19

Výkony Sparty škodí Řepkovi. Slušely by mu teplé kraje, myslí si Baranek

Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letenská mašina v lize válcuje všechny soupeře na potkání, naposledy to odnesla v derby pražská Slavia. Suverénní výkony Matějovského a spol. vůbec nehrají do karet Tomáši Řepkovi, který by se ještě rád porval o místo v základu. "Tomáše mám rád, ale Sparta jde cestou omlazování kádru. Bude to mít hodně těžké," naznačuje Miroslav Baranek, který Řepku dobře zná.



Osm zápasů, osm výher. Navíc většinou ve velkém stylu, naprosto jednoznačně. To je současná Sparta, vládce českých prvoligových trávníků.

"Sparta se mi hodně líbí. Předvádí strašně zodpovědný, náročný fotbal. Vzadu prakticky bez chyb, celý tým má obrovské sebevědomí. Nepřekvapuje mě, že vyhrává takovým rozdílem," hodnotí Baranek výkony Haškova (a Chovancova) výběru.
Jestliže se všem sparťanským duším výsledky týmu musí líbit, jeden člověk z toho úplnou radost mít nemůže. Tomáš Řepka. Ikona Sparty, ještě loni kapitán týmu a prakticky nenahraditelná postava.

Na Řepku však v současném nabitém kádru zbývá místo pouze na lavičce, někdy (jako při derby) ani to ne. Řízný stoper mohl odejít jinam, ale na poslední chvíli se rozhodl zůstat. A bít se o místo v sestavě. Jenže to teď, kdy na stoperu válí Jarošík se Zápotočným, půjde hodně těžko.

Ze sedmi tisíc barevných papírů vytvořili fanoušci Sparty choreografii, kterou vyjádřili podporu Tomáši Řepkovi
Ze sedmi tisíc barevných papírů vytvořili fanoušci Sparty choreografii, kterou vyjádřili podporu Tomáši Řepkovi

"Výsledky Sparty mu příliš nenahrávají. Tomáše mám rád, fanoušci mu proti Slavii připravili moc hezké choreo. Je to výborný hráč, ale Sparta se vydala cestou omlazování kádru, navíc je letos bez pohárů," naznačuje Baranek, že někdejší ikona klubu se do sestavy jen tak neprokouše.

Pokud dál potrvá současný stav, Řepka se v zimě pravděpodobně poohlédne po jiném angažmá. "Když to prostě nepůjde a ucítím, že jsem udělal maximum, tak v zimě se asi něco rozjede a uvidíme," přiznal sám v nedávném rozhovoru pro deník Sport.

S tím souhlasí i Baranek."Brzy mu bude osmatřicet let, na závěr kariéry by mu slušelo angažmá někde v teple. Na českou ligu je to pořád hodně drahý hráč," soudí někdejší reprezentant, kam by se mohly ubírat další kroky sparťanského obránce.

Vstoupit do diskuse
7

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud