Richard Šíma
19. ledna 2012 • 04:00

Kouč Baníku Malura má těžkou hlavu: Koho vyhodit?

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ačkoliv by ostravský Baník potřeboval před začátkem jarní části sezony spíše posílit kádr, trenér Pavel Malura řeší jiný problém. Koho se zbavit? Ještě před několika týdny prý měl o mužích, kteří poletí přes ostravskou palubu, vcelku jasno. Jenže kandidáti na vyhazov jakoby Malurův záměr tušili a v dosavadních přípravných zápasech podávají výkony, jimiž ostravského kouče zaskočili.



„Po skončení podzimní části sezony jsem byl o jménech, která z kádru v zimě vyškrtneme, skoro rozhodnut. A teď mě tito hráči příjemně překvapují výkony, které podávají. A to nelze přehlédnout a nevzít v úvahu,“ pravil Malura včera po přípravném utkání s polským týmem Podbeskidzie Bielsko-Biala, které Baník prohrál 2:4.

Malura nechce jmenovat, ale podle informací Sportu to měl se setrváním na Bazalech nahnuté stoper Adámik a útočník Badaljan. „To nekomentuji, ale je faktem, že oba dva tito hráči se mi v dosavadních přípravných zápasech líbili,“ pravil Malura stručně.

Vše nasvědčuje tomu, že Baník vstoupí do jarní části bez posil, proto je pravděpodobné, že se Malura nebude chtít zbavit žádného ze zkušenějších hráčů, jichž v týmu mnoho nemá.

Proto nejspíš zůstane i fanoušky zatracovaný Zdeněk Šenkeřík, pokud se sám nerozhodne odejít. Zúžení kádru tak nejspíše odnesou mladí hráči s minimem zkušeností, pro něž tentokrát v prvoligovém áčku mnoho místa nezbude.

Středeční porážka s Bielsko-Bialou Maluru z míry nevyvedla. „Sehráli jsme zatím jasně nejtěžší přípravný zápas se soupeřem, který byl ze všech tří dosavadních nejlepší. Kdybychom proměnili tři jasné gólové šance, které jsme měli, mohli jsme vyhrát,“ řekl Malura k utkání, v němž Baník i se zkušenými hráči v sestavě vedl 2:1, nakonec ale 2:4 prohrál.

„Zápas jsme nakonec ztratili dvěma inkasovanými góly v závěru, kdy jsme už měli na hřišti obranu složenou z velmi nezkušených a mladých hráčů,“ dodal ostravský trenér.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud