Jakub Konečný
20. února 2012 • 04:00

Zlomená žebra, špatný zrak. Baníkovci řádili, hráči poděkovali

Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Špatný výsledek si z Mladé Boleslavi veze o záchranu bojující Baník. A ještě horší vizitku ve středočeském městě zanechali jeho fanoušci, kteří svými výtržnostmi utkání na dlouhé minuty přerušili. A vážně zranili tři pořadatele.



Dvě přestávky měl duel Mladé Boleslavi s Baníkem. První regulérní a druhou, kterou měli na svědomí ultras hostí. Byť impuls vzešel z kotle domácích.

Právě odtud totiž seskočil na hřiště ve 49. minutě jeden divák. Hned u lajny ho však odchytili pořadatelé společně se členem ochranky, který mu uštědřil několik tvrdých ran a kopanců.

„Byl to fanoušek Baníku polské národnosti. Podařilo se nám ho zadržet a je v cele,“ podotkl hlavní pořadatel Milan Krejčí.

Tomu odpovídaly i následující události. Podívaná na kumpána v nesnázích rozvášnila na protější tribuně další ostravské fanoušky, kteří začali hromadně opouštět svůj oplocený sektor, aby se dostali na hřiště nebo do kontaktu s domácími diváky.

Na trávníku ani v hledišti v tu chvíli vůbec nebylo bezpečno, fanoušky cloumaly emoce a docházelo k různým potyčkám. Rozhodčí Libor Kovařík proto zápas oficiálně přerušil a vrátil týmy zpět do kabin.

Situaci dalo alespoň částečně do pořádku až policejní komando, které s použitím obušků řádící chuligány z Ostravy zpacifikovalo. „Nevím, jak by to dopadlo, nebýt policie,“ přiznal Krejčí. „Mrzí mě, že hráči Baníku takové chování ještě podporují a jdou fanouškům po zápase poděkovat.“

Tři pořadatele, kteří se dostali do šarvátky s přesilou, musela odvézt záchranka. „Jeden po kopancích do hlavy špatně vidí, druhý má tři zlomená žebra a třetí tržné rány na hlavě,“ vypočítal Krejčí.

Hrát se začalo až po šestnácti minutách, domácí v tu chvíli vedli 2:0 a zdálo se, že mají utkání pevně v moci. Nečekaná pauza však prospěla hostům. „Nebyli jsme na hřišti. Byli jsme jako bez duše,“ líčil účinky herního výpadku na domácí nejlepší hráč utkání Ondřej Kúdela. „Určitě nám to nepřidalo,“ souhlasil boleslavský kouč Miroslav Koubek.

Už v nastaveném čase snížil na 2:1 Tomáš Marek a závěrečné minuty byly v podání favorita velice nervózní. „Měli jsme drtivý tlak,“ usoudil ostravský kouč Pavel Malura. Svůj mizerný bodový účet však Baník nerozšířil a dnes se na něj může dotáhnout Sigma Olomouc.

Ostravští fanoušci řádili na fotbale v Boleslavi
Ostravští fanoušci řádili na fotbale v Boleslavi

Vstoupit do diskuse
10

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud