iSport.cz
9. března 2012 • 17:12

Proč Straka skončil? Chuligáni plánovali ničení vesnice, říká manželka

Autor: iSport.cz, Ilona Kolářová
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Důvodem překvapivé rezignace Františka Straky bylo údajné naplánování fotbalových chuligánů ničení vesnice Kněževes, kde trenér žije. V rozhovoru pro iSport.cz to potvrdila manželka Zdeňka Straková, jejíž rodinu varovala policie.



„Franta se rozhodl skončit, protože chuligáni plánují pochody vesnicí, kde bydlíme, další a další ničení,“ řekla Strakova manželka Zdeňka. „Oba tábory, slávisté a sparťani, se měli k těm útokům dokonce údajně spojit.“

Rodinu varovala policie, která monitoruje veškeré dění před derby. Sleduje internetové stránky, diskuze a komunikaci přes facebook.

Radikálové prý chtějí házet v Kněževsi dělbuchy, sprejovat domy a všechno kolem. „Abychom kvůli tomu, že se hraje nějaké derby, ohrozili celou obec? To nemá cenu,“ říká Straková.

S manželem prožívali těžké chvíle po jeho nástupu do Slavie. Přes noc jejich dům posprejovali neznámí vandalové. Objevily se takové nápisy jako „Zradils Spartu, některé věci se neodpouštějí“ a jiné.

Policie dokonce nebyla schopna garantovat, že zajistí rodině Františka Straky ochranu. „To byla poslední kapka,“ dodala Zdeňka Straková.

Celý rozhovor se Zdeňkou Strakovou a další informace o rezignaci trenéra Slavie čtěte v sobotním vydání deníku Sport

Další útok na Straku. Fanoušci tentokrát pomalovali vesnici a okolí, kde Straka bydlí
Další útok na Straku. Fanoušci tentokrát pomalovali vesnici a okolí, kde Straka bydlí

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud