10. března 2012 • 04:59

Vypadni! Straku vyhnali ze Slavie hráči v čele s kapitánem Jarolímem

Autor: Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
31
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Slavii to předčasně zabalil a hodil to na fanoušky. Trenér František Straka (53) prý nechtěl nadále vystavovat fotbalisty negativním projevům, které se v každém zápase sypaly na jeho hlavu. Podle zjištění Blesku je však pravda o útěku »Franze« z Edenu jinde – ze střídačky ho údajně vypudili sami hráči v čele s kapitánem Lukášem Jarolímem.



Foto 

Čtvrteční nečekaná rezignace měla logické odůvodnění.

„Nadále už nechci hráče a mé spolupracovníky vystavovat negativním emocím a projevům, které doprovázejí každý zápas Slavie a které jsou mířeny výhradně na moji osobu. Cítím, jak moc to hráče herně i psychicky svazuje,“ vysvětloval Straka.

Jeho sparťanská krev fanoušky sešívaných naprosto iritovala, což dávali hlasitě a pravidelně najevo. Co už však trenér po odstoupení neuvedl, bylo to, že zmiňovaná psychická svázanost hráčů přerostla v rebelii proti jeho osobě.

„Lukáš Jarolím za kabinu v šatně Strakovi řekl, ať vypadne, že je magor a že pod ním hrát nebudou,“ řekl Blesku člověk blízký klubu.

To potvrdil i další zdroj, který se dobře orientuje v situaci kolem Slavie: „Jarolím pak byl hodinu u Platila, že Straku nechtějí.“Takže nikoli fanoušci, ale svěřenci zřejmě přinutili přeběhlíka z Letné k odchodu z trenérské lavičky.

Slavii v utkání proti Jablonci dočasně povede dosavadní Strakův asistent Martin PoustkaFoto Jaroslav Legner Sport

Blesk se včera snažil Straku kontaktovat – telefon ale nezvedal. Vyjádřit se ke vzpouře odmítli i zástupci klubu, konkrétně ředitel Miroslav Platil a kapitán Jarolím.

„Oficiální stanovisko jsme vydali. Není nic, co by k tomu mohl pan Platil říct víc,“ vzkázala mluvčí sešívaných Soňa Nouzáková.

Tým zítra proti Jablonci povede dosavadní asistent trenéra Martin Poustka.

Straka ve Slavii skončil
Straka ve Slavii skončil

Vstoupit do diskuse
31

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud