11. března 2012 • 20:30

Nový kouč Slavie Poustka: Na tak velký klub se ještě necítím

Autor: sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před osmi měsíci vedl Martin Poustka slávistický dorost, přes funkce asistenta béčka a A mužstva převzal ligový tým. „Bylo to až nezdravě dynamické, logičtější by bylo jít postupnými kroky,“ děsí se téměř překotného vývoje.



Výzvu ovšem přijal. „Nestěžuju si, že jsem takovou příležitost dostal,“ ubezpečuje.

“Když bude dál, budu jen rád, když ne, budu pracovat pod vedením nového trenéra,“ netlačí ovšem na vedení, aby ho do funkce za každou cenu potvrdilo.

Netají, že nervozita byla velká a blížícím se časem výkopu ještě narůstala. „Jakmile však rozhodčí písknul do píšťalky, připadal jsem si jako v normálním utkání,“ odtajňuje, že z něj všechno spadlo.

“Byl jsem ve svém živlu,“ tvrdí přesvědčivě. Vybíhání z lavičky a živý koučing tato slova dokládají.

Když slávistický kotel vyvolával jeho jméno, zjihnul. „Jako každý chlap jsem ješitný a udělalo mi radost, když jsem cítil podporu fanoušků,“ říká.

Závar před brankou Jablonce
Závar před brankou Jablonce

Po obnovené děkovačce po zápase se už draly do očí slzy. „Dosud jsem ji viděl jen z tribuny, teď to byla husí kůže,“ neskrývá dojetí.

Ví ovšem, že to zatím nic neznamená. „Pro mě to bude velká sláva, až budou vyvolávat moje jméno po vítězném derby se Spartou,“ překládá svou trenérskou touhu.

Tu si může splnit, slavné derby je na pořadu za dvě kola, před tím jiné pražské utkání s Duklou. „Nebudeme nic předjímat, nechci si zatěžovat hlavu,“ odmítá bavit se o tom, zda ve funkci zůstane.

„Pro mě bude pocta, když budu nadále pracovat po boku zkušenějšího trenéra, který Slavii pomůže a čekat, až moje pravá šance opět přijde,“ opakuje s pokorou.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud