10. dubna 2012 • 19:50

Boj o nominaci na EURO: Hvězda Sparty Krejčí tlačí na Pilaře

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

To téma se vrací jako bumerang – a po 24. kole je na stole zase. Sparťan Ladislav Krejčí si v jarním šlágru ligy famózním výkonem vyšperkovaným dvěma góly do sítě Liberce (3:1) vyplnil žádanku o nominaci na EURO. Na místě levého záložníka prokazuje na jaře mnohem lepší formu než jeho plzeňský konkurent Václav Pilař.



Svým novým zářivým kopačkám udělal sparťanský talent v sobotu skvělou reklamu. „Přišly mi ve čtvrtek, seděly mi perfektně, takže jsem se rozhodl, že je zkusím,“ líčil Ladislav Krejčí. „Do konce sezony je už nesundám,“ slíbil po zápase, v němž zařídil všechny tři góly Sparty.

Akci před první brankou založil svým centrem, zbylé dvě trefy obstaral sám. Pokud bude v podobných představeních pokračovat, podívají se jeho oranžové boty i na blížící se EURO.

Sparťanského kouče Martina Haška by to nepřekvapilo. „Láďa je obrovský talent,“ tvrdí Hašek. „Výkony jako proti Baníku nebo s Libercem jsou reálným obrazem jeho schopností.“

Devatenáctiletý Krejčí prožívá bláznivé jaro. V prvním kole tak tak že mu Václav Ondřejka ze Slovácka brutálním faulem nezlomil nohu, při zápase s Ostravou ho zase málem vlastní fanoušci zranili dělbuchem.

Ani tyto incidenty však hubeného blonďáka nerozhodily, je jednoznačně nejn lepším hráčem Sparty. V tápajícím souboru si jako jediný udržel standard z podzimu.

Jarní forma Václava Pilaře, přezdívaného „Pilka“ je proti tomu v ostrém kontrastu. Kam se poděl hráč, který na podzim gólem v baráži do sítě Černé Hory pomohl k postupu na mistrovství Evropy, je už malá záhada.

Jako by se na něm s opožděnou platností podepsala nekonečná a otravná telenovela o jeho přestupu do Wolfsburgu. Pilař počítal s tím, že do Německa odejde už v zimě, jenže kouč Wolfsburgu Felix Magath nakonec ztratil nervy a transfer odložil až na léto.

Hradecký odchovanec by tak teoreticky měl mít v hlavě pořádek – ale vidět to není. Do pohody ho paradoxně nedostaly ani dvě důležité trefy do sítě Teplic, respektive Sparty zkraje jarní sezony. Opakuje se to zápas co zápas – malý šikula je většinou nejslabším hráčem Plzně.

„Asi jsme od Vency na jaře čekali víc,“ připouští plzeňský kouč Pavel Vrba. „Zřejmě ho hodně ovlivnilo to, co se okolo něj dělo v lednu a únoru. Samozřejmě, že pokud už podepsal smlouvu s Wolfsburgem, může ho ovlivnit i to.“

Je to tak, zatímco z hladového Krejčího sálají ambice a energie, Pilař připomíná napapaného tatíka, který by si po dobrém obědě rád zdříml.
Jak tento souboj o jízdenku na vlak do Wroclavi dopadne?

Tomáš Vaclík s Ladislavem Krejčím patřili ke klíčovým postavám Sparty ve vítězném utkání Sparty s Libercem
Tomáš Vaclík s Ladislavem Krejčím patřili ke klíčovým postavám Sparty ve vítězném utkání Sparty s Libercem


Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud