20. dubna 2012 • 19:54

Dukla deklasovala beznadějný Baník, ten zůstává předposlední

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záchrana se vzdaluje. Ostravští fotbalisté obdrželi od pražské Dukly v pátečním utkání nejvyšší fotbalové soutěže čtyřgólový nášup a zmohli se pouze na jedinou odpověď v závěru utkání. Dukla se naopak po výhře 4:1 vyhoupla alespoň dočasně na čtvrté místo tabulky.



Fotbalisté Dukly díky výsledku 4:1 zvítězili potřetí za sebou. Baník prohrál popáté z posledních šesti zápasů a dál ztrácí dva body na příčky zajišťující záchranu.

Nováček soutěže v neúplné tabulce poskočil na čtvrté místo, které může za určitých okolností znamenat účast v předkole Evropské ligy.

Dukla po oboustranně opatrném úvodu udeřila na Julisce hned z první větší šance. Ve 14. minutě si na Podrazkého trestný kop naskočil stoper Vorel a hlavou poslal domácí do vedení. Hned za dvě minuty mohl Baník vyrovnat, ale Fantišova hlavička tentokrát trefila pouze tyč.

V 28. minutě se pražský celek radoval podruhé. Na hranici šestnáctky převzal míč Pázler, obelstil obránce a tvrdou přízemní ranou propálil brankáře Baránka. Jednadvacetiletý útočník tak navázal na poslední dvě trefy v Jablonci a celkem si v sezoně polepšil na šest branek.

Hosty další inkasovaný gól zaskočil a v obranné fázi začali chybovat. Třetí zásah měl po rychlém protiútoku na kopačce Hanousek, který ve skluzu jen těsně netrefil Pázlerovu přihrávku z pravé strany. V 38. minutě měli příležitost Ostravští: Kraut postupoval sám na Radu, ale brankář jeho pokus vyrazil.

V poslední minutě prvního poločasu Dukla skórovala potřetí. Gregušovu nepovedenou nahrávku vystihl Svatonský, našel Lietavu a nejlepší střelec týmu ještě před vápnem propálil vyběhnuvšího Baránka. Slovenský útočník si připsal devátý gól v ročníku.

Dejvické mužstvo po změně stran už jednoznačně dominovalo a v 59. minutě se dočkalo čtvrtého gólu. Podrazký na konci povedené akce vybídl ke skórování Svatonského, jenž zblízka snadno zakončil do odkryté branky.

Domácí měli místy až drtivou převahu, ale poslední gól vstřelila Ostrava. Dvě minuty před koncem zaznamenal čestný úspěch hostů Zawada.

Radost fotbalistů Dukly, zopakovat si ji mohli ještě třikrát
Radost fotbalistů Dukly, zopakovat si ji mohli ještě třikrát

26. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - Baník Ostrava 4:1 (3:0)
Branky: 14. Vorel, 28. Pázler, 44. Lietava, 59. Svatonský - 88. Zawada. Rozhodčí: Jílek - Urban, Páral. ŽK: Lietava, Svatonský - Frydrych. Diváci: 2497.
Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Švejdík, Vrzal - Podrazký, Gedeon (83. Šiml), Hanousek - Svatonský (69. Engelmann), Lietava (73. Marek), Pázler. Trenér: Kozel.
Ostrava: Baránek - Frydrych, Adámik, Vomáčka, Zawada - Šenkeřík (46. Ferenčík), Greguš (64. Droppa), Vašenda, Fantiš - Magera (46. Poliaček), Kraut. Trenér: Látal.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud