Hynek Preisler
23. dubna 2012 • 15:46

BLOG: Liberec by se měl bát spíš Plzně aneb Když více znamená méně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne na Letné, ale na západě Čech nyní stojí po největší konkurent Liberce v cestě za titulem, která je po 26. kole pro Štajnera a spol. zase o něco přímější. Byť to vypadá jako paradox, neboť Viktoriáni na severočeské borce ztrácí pět bodů, Sparta „pouze“ čtyři. Jen pro připomenutí, ve hře jich je ještě dvanáct.



Proč je největším nebezpečím právě Plzeň, která by musela přepsat dějiny české ligy? Vždyť ještě žádné mužstvo neslavilo mistrovský titul, když čtyři kola před koncem ztrácelo na lídra čtyři body, natož pět...

Je to jednoduché. Stačí, aby Liberec jen jednou zaváhal a Plzeň již bude mít první místo ve své moci. Z tohoto pohledu vypadá pět bodů klamavě, že?
V posledním kole totiž Šilhavého parta hostí U Nisy právě Plzeň. Pokud pod Ještědem zvítězí (dokázala to za poslední dvě sezony pokaždé), bude mít s Libercem i lepší vzájemný zápas (na podzim se oba týmy rozešly smírně 2:2).



Už následující kolo může dost napovědět. Západočeši totiž hrají doma se Slavií, na jaře jedním z nejhorších týmů soutěže. Kdežto Slovan čeká výjezd do Českých Budějovic, které v posledním kole dobyly Příbram, definitivně se tím zachránily a mohou hrát v klidu, bez jakéhokoliv tlaku.

Navíc na jaře patří jihočeský soubor s Tomášem Řepkou k jedněm z nejpilněji bodujících týmů Gambrinus ligy. Tím nejlepším je Liberec (24 uhraných bodů), hned v závěsu Plzeň (23 bodů). Další ukazatel, který hovoří pro Vrbovu partu víc než pro Letenské.

Jen pro srovnání, Sparta má ve druhé části sezony takovou formu, že vybojovala pouhých 14 bodů, tedy například o dva méně než Teplice...

Dva se perou a třetí se směje?

Liberečtí fotbalisté slavili čtyřbodový náskok na twitteru.
Liberečtí fotbalisté slavili čtyřbodový náskok na twitteru.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud