4. května 2012 • 14:45

Sparta neví, jak dát gól, říká bývalý kouč Žižkova Martin Pulpit

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stres, nervozita, tíha okamžiku? Kdepak, podle trenéra Martina Pulpita je důvod, proč Sparta nezvládá otáčet zápasy, mnohem prozaičtější. Letenští prý neumějí hrát do zatažené obrany. „Sparta neví, jak dát gól,“ tvrdí někdejší kouč Olomouce či Žižkova.



Ten obrázek se opakuje prakticky celé jaro. Jakmile Sparta inkasuje jako první, opanuje její hru bezradnost. A soupeř už může dopředu počítat s dobrým výsledkem. Naposledy se o tom ve středečním finále Poháru České pošty přesvědčila Olomouc, která zvítězila 1:0.

„Je to tím, že Sparta netrénuje útočnou fázi,“ tvrdí Martin Pulpit, který vedl v první lize Olomouc a Žižkov, odkud byl na podzim odvolán. „Sice na její tréninky nechodím, ale to ani nemusím. Prostě to z její hry poznám.“

Pulpitovi scházejí ve hře týmu z Letné nacvičené kombinace, kterými soupeřovy obrany rozleptává třeba Liberec nebo Plzeň.

„Sparta zkrátka neví, jak dát gól. Její hráči navedou balon na půlící čáru a odtud ho nakopávají dopředu,“ popisuje její styl. A vidí v něm ještě jeden vážný nedostatek: „Špatně a nedostatečně využívají Kweukeho.“

Podle pětačtyřicetiletého odborníka souvisí trápení Sparty s rozsáhlými změnami, které v ní proběhly v zimě.

„Po příchodu pana Hřebíka začali předělávat herní styl a určitě začali od obranné činnosti. K té útočné se zřejmě zatím nedostali,“ soudí Pulpit.

Krejčí zazdil velkou šanci
Krejčí zazdil velkou šanci

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud