Richard Šíma
9. května 2012 • 12:34

Sebevědomý Vomáčka z Baníku: Bohemka nás nemusí zajímat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE od 18.00 | Zvítězíme a budeme zas o kousek blíž! A možná i zachráněni! S takovým vědomím nastoupí ve středu večer na Bazalech k utkání s pražskou Slavií fotbalisté Baníku. Poslední dvě ligová utkání vyhráli. Jejich stoper Benjamin Vomáčka věří, že se jim to povede znovu a že se Ostravané vůbec nebudou muset ohlížet na výsledky Bohemians.



Ano, karty jsou před středečním a sobotním posledním dějstvím boje o záchranu rozdány pozoruhodně. Je víc než jisté, že o tom, kdo doprovodí do druhé ligy Viktorii Žižkov, se rozhodne právě jen mezi Baníkem a Bohemians.

A los si zašprýmoval. Oba týmy změří v posledních dvou kolech se stejnými soupeři. Se Slavií a s Teplicemi.

„Víme to, ale nechceme se tím vůbec zabývat,“ prohlásil Vomáčka. „Nemusíme, protože máme na Bohemku jednobodový náskok a máme to ve svých rukou. Když dvakrát vyhrajeme, může nám být úplně jedno, s kým a jak budou hrát oni,“ řekl stoper Baníku, jenž před příchodem na Bazaly strávil dva roky právě ve Slavii.

„To jde teď úplně bokem. Ano, hrajeme se Slavií, ale hlavně hrajeme o záchranu. Potřebujeme tři body, to je jediné, co mě zajímá,“ prohlásil Vomáčka.

Před několika měsíci se definitivně upsal Baníku a má v Ostravě kontrakt i na příští sezonu. Takže mu hrozí, že bude hrát druhou ligu.

„Nejde o to, kdo má v Baníku smlouvu na příští rok a kdo nemá. Víme všichni, že Ostrava je v první lize nepřetržitě skoro padesát let a nikdo z kluků, kteří tady teď jsou, by pod sestupem po tak dlouhé době nechtěl být podepsaný,“ řekl třiatřicetiletý hráč.

„To je teď pro všechny daleko větší motivace než nějaká úvaha, jestli budu v příští sezoně hrát první nebo druhou ligu,“ poznamenal obránce Baníku.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud