14. května 2012 • 12:36

Plzeň získala první posilu, z Boleslavi přichází Radek Šírl

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těsně po skončení fotbalové sezony Viktoria Plzeň představila novou posilu. Z Mladé Boleslavi přichází zkušený obránce Radek Šírl, v nejbližších dnech na západě Čech podepíše dvouletý kontrakt.



„Radek je velmi kvalitní a zkušený fotbalista, který by měl Viktorii výrazně pomoct. Může nastupovat v obraně i v záloze, díky množství odehraných zápasů v evropských pohárech by našemu mužstvu měl být oporou také na evropské scéně,“ uvedl na klubových stránkách generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek.


Nová posila do obrany neznamená, že mužstvo někdo opustí. "Jeho příchod není podmíněn odchodem někoho ze současného kádru. Radka jsme sledovali delší dobu, jsme přesvědčeni, že zapadá do stylu hry, jaký chce Viktoria praktikovat,“ doplnil Šádek.

"Pro mě je to velká výzva. Chtěl bych s Plzní uspět v Evropě a zaútočit také na ligový titul," prohlásil Šírl. Jednatřicetiletý hráč opouští Mladou Boleslav po necelých dvou letech, ve středočeském klubu mu na konci letošní sezony vypršela smlouva. Předtím strávil osm sezon v Petrohradu, kterému v roce 2007 vítěznou brankou v posledním ligovém utkání pomohl také k zisku ruského titulu.   

Příchod osminásobného reprezentanta kouč Pavel Vrba vítá. "Jsem velmi rád, že se k týmu připojí tak kvalitní fotbalista, který zvýší konkurenci hned na několika možných postech. Radek si mohl vybírat z několika nabídek, velmi mě těší, že jej oslovila právě ta plzeňská," uvedl trenér.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud