7. července 2012 • 12:15

Se Spartou trénuje obr! Měří 206 cm a je větší než bájný Koller

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ten chlapík nejde mezi ostatními hráči Sparty přehlédnout. Vždyť i ty největší z nich převyšuje o hlavu. Aby taky ne, dvacetiletý gólman Tomáš Holý měří úctyhodných 206 centimetrů.



Mohl by se tak dívat z patra i na Jana Kollera, který narostl do 202 centimetrů. „Věřím, že těch 206 centimetrů, které nyní mám, je už konečné číslo,“ prohlásil Tomáš Holý v rozhovoru pro klubový zpravodaj Sparta, do toho!

Jen výška vhodná spíš pro basketbalistu však není to jediné, čím je vytáhlý brankář (ročník 1991) zajímavý.

Nezvyklý byl i jeho příchod do Sparty, která si ho vyhlédla v Hradci Králové. Přestup měl totiž k idylce hodně daleko. Hradec se slibného gólmana nechtěl za žádnou cenu vzdát, a tak když Holý odmítl na východě Čech podepsat smlouvu, byl okamžitě vyřazen z kádru. V podstatě to pro něj znamenalo půl roku bez fotbalu.

„Jediné, co jsem mohl dělat, bylo běhání někde v lese a cvičení v posilovně. Po nějaké době jsem vypadal tak, že můžu fotbal zabalit a dát se rovnou na kulturistiku, jak jsem pořád jen cvičil,“ rekapituluje.

„Nevzpomínám na tu dobu rád. Nemohl jsem trénovat, nemohl jsem hrát. Přišel jsem o půl roku své kariéry, což zrovna v tomhle věku je docela problém.“

Sparta ho zaregistrovala na začátku roku 2011 a v uplynulé sezoně byl Holý jedním ze šesti gólmanů, kteří se vystřídali v bráně její druholigové rezervy. Odchytal jedenáct zápasů, v nichž inkasoval deset gólů.

Po příchodu nového trenéra Vítězslava Lavičky povýšil Holý do áčka, kde momentálně kryje záda dvojici Tomáš Vaclík – Marek Čech. Zatím vše směřuje k tomu, že v nadcházející sezoně bude chytat za juniorku nebo třetiligové béčko.

Rozcvičení nezanedbával ani Tomáš Holý
Rozcvičení nezanedbával ani Tomáš Holý

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud