23. července 2012 • 15:26

Plzeň si pojistila hvězdy. Darida s Limberským prodloužili smlouvy

Autor: iSport.cz, jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oba měli nabídky ze zahraničí, oba nakonec fotbalová Viktorie Plzeň udržela. Západočeši si klíčové opory pojistili novými smlouvami. David Limberský i Vladimír Darida podepsali s klubem kontrakty, které jim vyprší až v červnu 2016.



"Jsme velmi rádi, že se jednání s oběma hráči podařilo dotáhnout do zdárného konce. Vzhledem k jejich výjimečným výkonům v dresu Viktorie i vystoupení na evropském šampionátu byl o oba fotbalisty velký zájem, nové nabídky jsme registrovali ještě na konci minulého týdne," uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Daridovi, který zaujal i výkony v národním dresu na mistrovství Evropy, přistála na stole nabídka z ruského Krasnodaru. Plzeň lákavou sumu 150 milionů korun za talentovaného hráče odmítla.

"V konečné fázi nám pomohlo také prodloužení smlouvy s trenérem Pavlem Vrbou, což byl pro oba hráče jasný signál o pokračování stávající politiky klubu s důrazem na sportovní úspěchy," připustil Šádek.

Plzeňský patriot Limberský zprvu pošilhával po nabídkách z ciziny. „Lhal bych, pokud bych tvrdil, že mě zahraniční angažmá nelákalo. Nicméně po odchodech Vaška Pilaře a Milana Petržely dalo vedení Viktorie jasně najevo, že další odchody nepřipustí," uvědomuje si osmadvacetiletý hráč.

"Zároveň s tím však klub přišel s konkrétní nabídkou na prodloužení smlouvy. S nejvyššími představiteli klubu mám nadstandardní a férový vztah, také proto jsem veškerá jednání vedl sám za sebe bez přítomnosti manažera," doplnil.

"Nešlo nezaregistrovat zprávy o zájmu zahraničních klubů, nicméně ke mně se žádná konkrétní nabídka nedostala. Klub dal jasně najevo, že mě v tuto chvíli nemá zájem pustit a já jsem s tím naprosto srozuměn," vyjádřil se na klubových stránkách Vladimír Darida.

Osmadvacetiletý Limberský je odchovancem Plzně, ze které si odskočil na zahraniční zkušenosti do Modeny a Tottenhamu a rok odehrál ve Spartě, než se vrátil do Plzně. V české lize má na kontě 180 startů a 14 vstřelených gólů, v reprezentaci odehrál 12 zápasů.

Také jednadvacetiletý Darida vyrostl fotbalově v Plzni, přičemž zkušenosti sbíral v druholigovém Sokolově. Do první ligy přišel natrvalo v minulé sezoně, svými výkony během jara si dokonce řekl o reprezentační dres a probojoval se na mistrovství Evropy.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud