26. července 2012 • 15:28

Rada k vášnivé debatě s fanouškem: Byl jsem trošičku nazlobenej

Autor: pj, kap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

To video obletělo celou republiku. Petr Rada na něm vyčítá slávistickému fanouškovi negativní pohled na fotbal. Vadilo mu, že slávisté v přípravném utkání s Parmou inkasovali tři góly a remizovali 3:3. "Mrzel mě jeho názor. Že neviděl, že jsme tři góly vstřelili," řekl s několikadenním odstupem kouč "sešívaných".



Emotivně mával rukama, nebál se ostřejších výrazů. Nahněvaný Petr Rada řádně vysvětlil slávistickému fanouškovi, že se musí dívat na fotbal pozitivně. "Blbě se vyse*eme a řekneme, proč to nebylo rovně," zlobil se na videu, které si můžete prohlédnout zde.

Nyní se rozpovídal o tom, proč tak vybuchl. Vadí mu, že český národ pořád mluví jen o špatných věcech. "Za vámi přijde fanoušek a mluví negativně. Ne, aby řekl:  'S Parmou dobrý, dali jste tři góly.' Ne! Hned to špatný. My nehledáme pozitivum. Přitom jsme odehráli jedno z nejkvalitnějších přípravných utkání," uvedl slávistický trenér.

Fanoušci to video hodně probírali...
"Já jsem hlavně rád, že hodně našich fandů do Itálie jelo. Ale jestli se vydám 860 kilometrů za mančaftem a jdu se podívat na fotbal, tak tam přece nejedu, abych byl negativní. Jedu tam, abych si to užil. Byl jsem trošičku nazlobenej. Mrzelo mě to."

Co říkáte na reakce fanoušků na internetu po zveřejnění videa?
"Já nevím, co je internet. Nevím, co je notebook. Neumím na ničem. Ty reakce  jsem ani nečetl. Já jenom telefon, esemesky nevím, mně když zavoláte, tak to zvednu, odpovím a položím to. Nejsem moderní typ. Neumím a už se to nebudu učit. V 54 letech už je pozdě."

Ale věřte, že většina reakcí byla pozitivní. Lidé s vaším názorem souhlasili.
"No aspoň něco. Samozřejmě to může být později obráceně, až to nepůjde. Ale já se rozčílil z toho důvodu, že jsem chtěl, aby ten člověk bral fotbal pozitivně. A víte, co je nejhorší?"

Co?
"Já ho znám třicet let, toho chlapa. Jsem se učil na číšníka a on byl kuchař (směje se). Z tohoto pohledu mě to mrzelo. Samozřejmě měl pravdu v tom, jaké zbytečné góly jsme dostali. Ale myslím si, že by měl prvně hledat to pozitivum. Špatný věci budou i v mistrovském utkání. Dostanou se tam. Fotbal nikdy nebude bez chyb. To bychom jinak neprohráli za celou sezonu. Od toho jsou tréninky, abychom pořád něco zlepšovali a chyby odstraňovali. Kdyby se nemělo co zlepšovat, tak by se mohl zápas v neděli odehrát a mít tejden volno."

Zamyšlený kouč Petr RadaFoto Jaroslav Legner (Sport)
Volali vám třeba známí?
"Oni to objevili pozdějc. Ale kamarádi vám to samozřejmě řeknou. Víte, jak to chodí."

Utahovali si z vás?
"To ne. Jen jsem někde četl: Rada už zase řádil. Ale já jinej nebudu. Snad nechcete, abych stál v lati a s kravatou. Pokud nebudu žít fotbalem a nebudu ho prožívat stejně jako hráči, budu tam jenom sedět... Já nejsem trenér Škorpil, který vydržel sedět se založenýma rukama. Obdivuju ho, že to vydržel. Já jsem jinej. Samozřejmě na těch věcech, který jsou, chci zapracovat. Snažím se. Ale že bych vydržel sedět, to po mně už nechtějte."

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud