2. srpna 2012 • 23:36

Na začátku to byl kolotoč. A na konci vlastně taky, smál se Vidlička

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tento tah Vítězslavu Lavičkovi vyšel. Sparťanský kouč po remíze 1:1 posadil na lavičku Španěla Pabla Gila a na postu pravého beka dal v třetím předkole Evropské ligy šanci Vlastimilu Vidličkovi. Jedenatřicetiletý odchovanec Zlína se odvděčil dvakrát. Pokryl nejnebezpečnějšího hráče Admiry – a zařídil důležitý první gól.



Slibná výhra 2:0 tomu příliš nenasvědčuje, ale sparťanům bylo na okraji Vídně horko. Domácí je totiž po většinu zápasu přehrávali a umřeli na neproměňování šanci.

„Věděli jsme, že jejich útoky jsou smrtící. Přesto to prvních deset minut byl kolotoč. A posledních deset vlastně taky,“ popsal tlak Admiry Vlastimil Vidlička. „Bylo štěstí, že jsme nedostali první gól. Zápas by se vyvíjel úplně jinak.“

Báječný vstup Admiry do zápasu utnul právě Vidlička skvělým centrem, který si domácí záložník Patrick Mevoungou ve 29. minutě nešťastně srazil do vlastní branky. Místem určení přitom byla samozřejmě hlava jiného kamerunského hráče – sparťana Leonarda Kweukeho.

Fotbalisté Sparty se radují z druhé branky do sítě rakouské AdmiryFoto Reuters


„Viděl jsem hráče tmavší pleti, tak jsem ho hledal,“ pokračoval v odlehčeném tónu Vidlička.

Kromě podpory ofenzivy zvládl i svůj hlavní úkol – udržel na uzdě českého legionáře Patrika Ježka, největší hvězdu Admiry.

„Věděl jsem, že ho nesmím nechat rozběhnout, zdvojoval ho i Pavel Kadeřábek. Myslím, že až na jednu jeho nebezpečnou přihrávku se to jakž takž povedlo,“ soudil jeden ze sparťanských hrdinů večera.

Odveta je na programu příští čtvrtek v Praze.

Leo Kweuke dal druhý gól Sparty a pojistil tak důležité vítězství
Leo Kweuke dal druhý gól Sparty a pojistil tak důležité vítězství


Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud