15. října 2012 • 14:00

Vrba: Leckdo vydělal víc než Baroš, ale milion tu nikdo nikdy nedaroval

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako lavina se valí chvála na fotbalového útočníka Milana Baroše. Nemůžou za to jeho góly, ale i tak může být bývalý reprezentační kanonýr spokojený. Jeho sobotní počin z oslavy devadesátin Baníku Ostrava vzbuzuje respekt. Za milion korun koupil baníkovský dres a pomohl tak finančně klubu, kde v minulosti působil a kde odstartoval svou kariéru. „Milion korun? Neznám nikoho jiného v Česku, kdo by něco takového udělal,“ složil poklonu Barošovi trenér Pavel Vrba.



Ostravský klub neprožívá idylické období a hodí se mu každá koruna. Barošův počin tedy vzbudil velkou pozornost. Šokovaní byli fanoušci, vedení Baníku i další fotbalové osobnosti. Útočník tureckého Galatasaraye Istanbul sbírá poklony ze všech stran.

„Zaslouží si to obrovské uznání,“ prohlásil Pavel Vrba, současný kouč Viktorie Plzeň, pro pondělní deník Sport.

Trenér František Komňacký, jenž nyní vede v nejvyšší soutěži Jihlavu, svého kolegu podpořil.

„Milan tím dokázal, že jeho slova o Baníku v srdci nejsou prázdná,“ řekl Komňacký, jenž stejně jako Vrba v ostravském klubu v minulosti působil. „Leckdo vydělal ještě víc peněz než on, ale takovou sumu by nikdy nedaroval. Klobouk dolů před ním,“ doplnil zkušený trenér.

Baroš nastoupil v sobotu i do exhibičního zápasu v rámci klubových oslav a fanoušci vyvolávali jeho jméno. Je znát, že na hbitého kanonýra nedají dopustit. „Kdybych byl v hledišti jedním z nich, skandoval bych jeho jméno taky,“ dodal Komňacký.

Milan Baroš vydražil mistrovský dres Baníku ze sezony 2003/2004 za milion korun. Vlevo je předseda představenstva Petr Šafarčík
Milan Baroš vydražil mistrovský dres Baníku ze sezony 2003/2004 za milion korun. Vlevo je předseda představenstva Petr Šafarčík

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud