27. října 2012 • 17:56

Záchranářský duel na sněhu zvládla Příbram a poslala Baník na dno

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Baníku Ostrava ve 12. kole první ligy prohráli 1:2 na hřišti Příbrami a jsou na posledním místě tabulky nejvyšší soutěže. Naopak Příbram po druhé domácí výhře za sebou unikla ze sestupových pozic. Góly se o to zasloužili Kalivoda a Wágner, za hosty v úvodu druhé půle srovnával na průběžných 1:1 Kukec. Ostrava čeká na výhru už 9 zápasů.



Utkání začalo se zpožděním, jelikož kvůli silnému sněžení muselo být hřiště "přejlanováno" červenou barvou. Na trávníku však zůstala poměrně silná sněhová vrstva a těžký terén fotbalistům ztěžoval práci.

V úvodu se však s podmínkami lépe vyrovnával Baník a Droppa potvrdil, že na nerovném povrchu může být každá střela nebezpečná. Ač jeho pokus šel dopřestřed brány, gólmanovi Hruškovi nadělal hodně problémů.

V Příbrami bylo třeba hřiště před zápasem řádně přizpůsobit
V Příbrami bylo třeba hřiště před zápasem řádně přizpůsobit

To se ale nedalo říct o ostravském brankáři Bučkovi, který musel ve 23. minutě čelit podobné střele Kalivody. Příbramský záložník si narazil se Šlapákem a poslal na ostravskou branku skákavou, ale nepříliš tvrdou střelu. Buček ji však podcenil a nechal si přes prsty propadnou míč do branky. Buček nechtěně nechal vzpomenout na svůj kiks z minulého utkání proti Brnu, kdy také lacině inkasoval. I proto je Ostava nejvíce inkasujícím týmem ligy.

Domácí vstřelený gól nabudil, ale další šance už nepřicházely, jelikož na kluzkém a nerovném povrchu měli hráči obou týmů problémy s přesností.

Ostravě pak vyšel ideálně vstup do druhé půle. Baník nepozornosti v domácí obraně po minutě hry využil k rychlému přečíslení, Kraut se svou střelou ještě neuspěl, ale míč se od obránce odrazil ke Kukecovi a chorvatský útočník střelou z otočky vyrovnal.

Remízový stav, který viditelně nestačil ani jednomu z týmů, však vydržel jen deset minut. Pak hosté selhali při bránění standardní situace, když nechali zcela volnou přední tyč. Tam si na přihrávku Divíška naběhl reprezentant do 21 let Wágner a střelou do šibenice vrátil Příbrami vedení.

Domácí se poté poměrně bez problémů bránili a vyráželi do brejků. Ostravě k vyrovnání nepomohl ani příchod uzdraveného útočníka Svěrkoše, který se ale jako žádný z jeho spoluhráčů uži nedostal do větší šance. Baník tak na posledním místě ztrácí bod na předposlední Teplice, které ale mají nedělní zápas s Olomoucí k dobru.

1. FK Příbram - Baník Ostrava 2:1 (1:0)

Branky: 23. Kalivoda, 57. Wágner - 47. Kukec. Rozhodčí: Ardeleánu - Kovařík, Blažej. ŽK: Trapp, Jugas - Kaprálik, Vašenda, Droppa.

Příbram: Hruška - Jugas, Dejmek, Mišůn, Divíšek - Mareš (75. Danoski), Trapp, Kalivoda, Šlapák (90. Pleško) - Wágner, Střihavka. Trenér: Marko.
Ostrava: Buček - Vašenda, Frydrych, Kaprálik, Mach - Kraut (76. Milosavljev), Lukeš, Droppa, Kukec - Majtán (69. Svěrkoš), Fantiš. Trenér: Látal.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud