10. ledna 2013 • 21:19

Je to hotové! Sparta už ulovila Lafatu, ten se loučil v Jablonci

Autor: pta, iSport.cz, hp, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta úspěšně dotahuje příchod velké posily. Z Jablonce získá útočníka Davida Lafatu. Pokud dopadnou v pátek dobře zdravotní testy zkušeného kanonýra, tak s letenským klubem uzavře smlouvu na tři a půl roku. Finanční podmínky transferu zveřejněny nebyly. Údajně Sparta za jednatřicetiletého reprezentanta zaplatí kolem 20 milionů korun.



O nejlepšího ligového střelce posledních dvou sezon stáli na Letné už v létě, ale jablonecký šéf Miroslav Pelta nabídkám odolal. V zimní pauze se ve Spartě pustili do lákání Lafaty podruhé a tentokrát už měly námluvy úspěšný konec.

Jablonecký dres si David Lafata oblékl naposledy ve středečním utkání s TeplicemiFoto Barbora Reichová (Sport)
Lafata se rozloučil po odpoledním tréninku s jabloneckými spoluhráči. Stejnou informaci potvrdil pro iSport.cz i brankář Jablonce Michal Špit. "Odpoledne po druhé hodině přišel a rozloučil se s námi. Nejraději bychom si ještě sedli a rozloučili se pořádně, ale bylo to docela narychlo a nebyl na to čas. Zabalil si věci a odjel," řekl Špit.

Večer už informace o přestupu potvrdili i na Letné. "Davidův příchod je pro nás výjimečnou událostí, podařilo se nám získat dlouhodobě nejlepšího kanonýra v českém fotbale. Není tajemstvím, že jsme o něj měli zájem delší dobu, a proto jsme rádi, že se nám nyní tento transfer podařilo dotáhnout," říká člen představenstva AC Sparta Praha Jakub Otava.

"Tým je stále ještě v úvodní fázi přípravy, David bude mít dostatek času se s novými spoluhráči sehrát,“ dodal.

Naposledy tak Lafata nastoupil za Jablonec při středečním utkání Tipsport ligy, kdy k vítězství nad Teplicemi 2:1 přispěl jedním gólem.

Lafata je druhou sparťanskou posilou. V úterý Pražané, kterým po podzimu v lize patří třetí místo s tříbodovou ztrátou na vedoucí Plzeň, získali záložníka Lukáše Váchu z Liberce.

Kanonýr Lafata se na Letné bude prát s velkou konkurencí. Kouč Vítězslav Lavička do útoku může vybírat také mezi Léonardem Kweukem, Václavem Kadlecem a Bekimem Balajem. Nastartovat kariéru v mužstvu od minulého týdne zkouší i útočník Roman Bednář, který bude v zimní přípravě bojovat o smlouvu.

Poslední Lafatův gól v Jablonci. Dal ho ve středečním utkání s Teplicemi.
Poslední Lafatův gól v Jablonci. Dal ho ve středečním utkání s Teplicemi.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud