Stanislav Hrabě
19. ledna 2013 • 22:20

Lafata je pryč, už se o něm bavit nebudu, říká kouč Jablonce Kotal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez kanonýra Davida Lafaty podzimní vicemistr Jablonec nevyhrává. V prvním duelu zimního turnaje Tipsport liga ještě Severočeši porazili Teplice 2:0 (střelecký účet načal právě Lafata), pak z klubu ale vyhlášený kanonýr odešel do Sparty a přišly porážky: 1:2 s Libercem a 0:4 se Slavií. Jablonečtí už vědí, jak moc jim chybí.



„Už se o něm bavit nebudu, je to zbytečné. Lafata je pryč a hrajeme s tím, co máme,“ odmítá truchlit za neomylným zakončovatelem jablonecký trenér Václav Kotal. „Řeším, to co mám,“ hledí do svého kádru.

Porážky na zimním turnaji ho sice mrzí, ale nepřikládá jim fatální rozměr. „Skončili jsme souvislý blok, kdy hráči neměli ani den odpočinku a myslím, že to bylo na výkonu znát,“ řekl po vysoké porážce se Slavií. „Dosud jsme pracovali na kondiční přípravě,“ upozornil, jaké bylo hlavní zaměření.

Podruhé se v jablonecké sestavě představila posila z Dukly Praha útočník Jan Pázler, kterého si Severočeši stáhli z hostování v Dukle Praha. Neprosadil se, ale trenéra Kotala to nechává klidným.

„Aby se útočníci prosadili, potřebují kvalitní přihrávku. Jak v závěru narůstala únava, tak šla výkonnost mužstva dolů a kvalita se vytrácela,“ přiznává Kotal.

Mezi nejlepší nahrávače nejen Lafatovi patřil levonohý záložník Jan Kovařík. Ten však pro změnu zamířil do Viktorie Plzeň. I jeho musejí Jablonečtí nahradit.

„Co s tím, to budeme řešit, až začneme pracovat na koncepci hry,“ uvádí Kotal. „Jedeme na soustředění do Turecka, kde máme čtyři kvalitní zápasy (Zaglebie Lubin, Steaua Bukurešť, Dynamo Moskva, NK Maribor). Tam začneme na vyladění základní sestavy pracovat,“ slibuje Kotal.

Jeho svěřenci jsou prý patřičně nabuzení a chtějí se o titul porvat i bez dvou klíčových hráčů, kteří odešli na lákavější ligové angažmá.

Jablonecký gólman Vilém Fendrich sice tentokrát zasáhl a útočník Slavie Martin Fenin gól nedal, jinak ale v duelu Tipsport ligy uspěla Slavia. Vyhrála 4:0.
Jablonecký gólman Vilém Fendrich sice tentokrát zasáhl a útočník Slavie Martin Fenin gól nedal, jinak ale v duelu Tipsport ligy uspěla Slavia. Vyhrála 4:0.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud