12. února 2013 • 05:20

Lička: Bazaly Baroše milují. A křiklouni jinde ho spíš vyhecují!

Autor: riš, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový Baník Ostrava vyhlíží svého hrdinu – útočníka Milana Baroše. Bývalý český reprezentant se netají touhou jaro odehrát v ostravském klubu, fanoušci týmu z Bazalů už nyní šílí nadšením. Ti ostatní možná dají útočníkovi z Vigantic co proto. Bývalý ostravský hráč, trenér a později i generální manažer Verner Lička věří, že křiklouni vyhecují Baroše k lepší výkonnosti.



Dohoda sice ještě nebyla potvrzena podpisy, i tak ale Lička vytýčil střelci v Baníku gólovou metu. Když prý dá Baroš v Gambrinus lize za jaro aspoň pět branek, bude moci být spokojený.

V takovém případě Lička věří, že tím Baroš odstartuje návrat do světa velkého fotbalu a ještě si zahraje z některých věhlasných lig, třeba v Německu.

Verner Lička věří, že Milan Baroš je schpný nasázet za jaro klidně i osm gólů Verner Lička věří, že Milan Baroš je schpný nasázet za jaro klidně i osm gólůFoto Barbora Reichová (Sport)

Zároveň ale varuje před přehnaným očekáváním. Sám Baroš ostravský klub nespasí, i kvůli tomu, že toho v poslední době moc neodehrál.

„Je důležité vědět, jaký měl Milan v posledním období prostor pro fotbalový trénink. Když s balonem delší čas netrénujete, tak po návratu na hřiště může snadno dojít ke zranění, přestože hráč jinak věnoval fyzické přípravě dost času,“ varuje jedna z legend ostravského fotbalu.

Důležité prý proto bude, aby se „Bary“ soustředil jen na fotbal. „Udělá pro to maximum, na to ho velmi dobře znám. Ale Baník musí veřejnosti jasně sdělit, že to má svá úskalí a že Milanovi může chvíli trvat, než se do toho dostane. Dá se říct, že podmínky má ideální. Potřebuje se rozehrát, a co už mu můžete nabídnout lepšího než prvoligový klub, kde ho lidé milují, kde ho všichni chtějí mít a kde chce být i on. A kde má de facto jistotu, že bude hrát,“ soudí fotbalový expert v rozhovoru pro deník Sport.

Milan Baroš v dresu Baníku v prosinci roku 2001
Milan Baroš v dresu Baníku v prosinci roku 2001

Baroš se podle Ličky vyrovná i s tím, když na něj budou fandové soupeře křičet. „V některých městech budou i tamní lidé rádi, že uvidí Baník s Milanem Barošem. Na jiných stadionech, kde už fanoušky účast jedné hvězdy tolik nevzruší, si možná něco vyslechne, ale on už toho slyšel tolik, že mu to v žádném případě neubere na chuti hrát na maximum. Spíš naopak, nahecuje ho to,“ věří Lička.

Více informací o Barošově cestě do Baníku a rozhovor s Vernerem Ličkou čtěte v úterním deníku Sport!

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud