Ondřej Škvor
11. března 2013 • 04:58

Straka o Příbrami: Každý zápas bude finále, musí tam být srdíčko!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zachránit pro Příbram nejvyšší soutěž. To je jediný úkol, který dostal od vedení středočeského klubu nový kouč týmu František Straka. Známý motivátor, kterému volají kluby v nouzi, nechystá revoluci ve fungování týmu. Spíš sáhne po vyzkoušených receptech. „Hráči musí cítit hrdost a čest,“ burcuje poslední tým Gambrinus ligy hned na startu.



Jeho angažmá u posledního týmu tabulky se upeklo v neděli, kdy byl odvolán z funkce dosavadní příbramský kouč Karol Marko. Pro Straku nastal fičák.

„Co nejrychleji si musím zjistit co nejvíc informací o týmu. Má určitě dobré fotbalisty, ale ti musí tvořit kolektiv. Ta jména musí táhnout za jeden provaz,“ stanovil nejbližší úkoly.

Minulost v tomhle směru neřešil, chce se zabývat jen tím, co bude.  „Já chci koukat dopředu. Mě až tak nezajímá, co bylo. Ale informace dostanu, například od asistentů. Bude jich dost, to ostatní přijde,“ věří na startu šestého trenérského angažmá v české nejvyšší soutěži.

Příbramské mužstvo už stihl částečně okouknout na internetu. „Něco jsem viděl, v době internetu není problém zjistit si zbytek. Hlavně ale hráči musí pochopit, že ta disciplína, to srdíčko tam musí být. Každý to musí pochopit. Každý zápas je teď finále a všichni musí cítit hrdost a čest,“ naznačil Straka, že bojovné srdce jej neopustilo.

Je odhodlaný udělat vše, aby dotáhl Příbram za udržením mezi elitou. Že by mu ale nevyšlo poslední angažmá ve Slavii a teď měl někomu dokazovat, že je dobrým trenérem, to odmítá. „...Já ale nemyslím, že by to byl neúspěch. Za tím si stojím,“ prohlásil Straka.

„Co se dělo kolem, to bylo neúnosné. Poznal jsem krutost fotbalu, jeho druhou stránku. Ale co tě nezabije, to tě posílí, jak říkal Nietzsche. Mám tu jediný úkol, zachránit Příbram v lize. Já pro to udělám maximum.“

Trenér František Straka naposledy působil v Gambrinus lize na lavičce Slavie, teď po něm sáhla Příbram. Tým má zachránit mezi elitou.
Trenér František Straka naposledy působil v Gambrinus lize na lavičce Slavie, teď po něm sáhla Příbram. Tým má zachránit mezi elitou.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud