Pavel Janega
11. března 2013 • 19:38

Šéf Příbrami: Nehořela tráva, netekla krev. Se Strakou to bude lepší

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

František Straka ve své kariéře zvládl již několik záchranářských misí. Teď se vydává na další do Příbrami. V klubu věří, že tento úkol zvládne. Ba co víc – Příbram pozvedne a dostane do evropských pohárů. "Franta byl naším jediným kandidátem. O nikom jiném jsme po odvolání Karola Marka ani nepřemýšleli," přiznal prezident klubu Jaroslav Starka.



Jaroslavu Starkovi vadilo, že tým pod velením Karola Marka postrádal šťávu a zaujetí. Chyběla mu prý jiskra, kterou týmy bojující o záchranu potřebují jako sůl.

"Třeba na Dukle jsme prohrát neměli. Chvílemi to třeba vypadalo, že hrajeme dobře, jenže tráva nehořela a krev netekla. To mi schází. Když tohle nevidím, tak tomu přestávám věřit," uvedl nejvyšší boss Příbrami.

To byl hlavní důvod, proč se po dohodě s Petrem Větrovským, generálním ředitelem klubu, dohodli, že angažují Františka Straku. "Doufám, že s ním to teď bude lepší. Jméno František Straka by mělo mužstvo oživit a posunout v tabulce výš," podotkl Starka.


V letošní sezoně však vyměnil trenéra už podruhé, což je mnohými kritizováno a označováno za nekoncepční krok. "Nejsem přítelem těchto změn a neměl jsem z toho dobrý pocit, ale mužstvo jsem musel nějak probrat," vysvětluje svůj tah. "Mužstvu schází bojovnost."

Straka byl jediným možným kandidátem, kterého Příbram oslovila. Další jména prý na seznamu neměla. "S Petrem (Větrovským) jsme seděli u kafe dvacet minut a vypadlo z toho jediné jméno. Šlo o jednoduché rozhodnutí, protože jsme o nikom jiném ani nepřemýšleli," řekl Starka s tím, že pokud by "Franz" nabídku odmítl, svěřil by tým do konce sezony současným asistentům.

"Ale když Franta řekl, že tuhle práci bere, tak nám spadl kámen ze srdce. Konečně můžu odjet na prázdniny na hory," usmíval se Starka.

Pro letošní ročník si společně stanovili jediný cíl: dostat Příbram ze sestupových vod a udržet ji v první lize. A příští sezona? To prý už klidně může hrát o evropské poháry.
Kouč Straka chce Příbram nabudit a dovést k záchraně v lize
Kouč Straka chce Příbram nabudit a dovést k záchraně v lize

Starka musí mít ale připravený i záložní plán, který by uplatnil, pokud by se Příbram nezachránila. V takovém případě by ji Straka vedl patrně i ve druhé lize.

"Ale nepřemýšlím o tom. Věřím, že se zachráníme. V lize se budou dít zvláštní věci a třeba i my zvláštně vyhrajeme. Ale když opravdu sestoupíme, jsme na to připraveni. Postavíme nový tým a jedeme dál," uzavřel Starka.

První zápas čeká Příbram pod vedením Františka Straky už tuto sobotu na hřišti Slovácka.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud