12. března 2013 • 21:14

Jde pískat Arsenal, ale v lize má Královec tři zápasy stop!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR za chyby omezila delegaci hlavním sudím Pavlu Královcovi a Pavlu Fraňkovi. Oba si nezapískají příští tři ligová kola. Franěk má zastavenou činnost za špatná rozhodnutí v zápase mezi Slavií Praha a Mladou Boleslaví, Královec pak za chybu v nedělním souboji pražské Sparty s Jabloncem. Druhý jmenovaný přitom ve středu bude pískat prestižní duel Ligy mistrů mezi Bayernem a Arsenalem.



Komise rozhodčím po duelu 19. kola mezi Spartou a Jabloncem vyčetla dvě chyby. Královec měl v 82. minutě odpískat penaltu pro domácí poté, co Pavel Eliáš držel Davida Lafatu.

Druhé chyby se sudí dopustili v 88. minutě, kdy uznali vyrovnávací branku sparťana Tomáše Zápotočného na konečných 2:2, přestože jí předcházel ofsajd. Asistent Martin Wilczek má kvůli tomu omezenou delegaci na dvě kola.

Sparta v pondělí podala protest, protože se cítila poškozena několika Královcovými výroky. Vedle penalty po faulu na Lafatu se domácí dožadovali také pokutového kopu po zákroku na Romana Bednáře.

Tři zápasy si nezapíská rovněž Franěk po chybách v utkání 18. kola mezi Slavií a Mladou Boleslaví. Nejprve měl v sedmé minutě nařídit pokutový kop pro hosty za hraní rukou, ve 29. minutě pak chyboval, když nevyloučil mladoboleslavského hráče za surovou hru. Zápas skončil 1:1.

V 19. kole chyboval i Jaroslav Bílek. Komise mu po zápase Mladé Boleslavi s Plzní vytkla, že v 79. minutě neudělil druhou žlutou a následně červenou kartu záložníkovi Davidu Jarolímovi, který faulem zmařil slibně se rozvíjející útok hostů. Bílek si nezapíská dvě kola.

Největší šance útočníka Sparty Davida Lafaty v duelu s Jabloncem. Jeho rána skončila těsně vedle tyče a Lafata neskrýval zklamání
Největší šance útočníka Sparty Davida Lafaty v duelu s Jabloncem. Jeho rána skončila těsně vedle tyče a Lafata neskrýval zklamání

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud