17. března 2013 • 18:26

Blázinec! Dukla hrála od 24. vteřiny v deseti, pak nedala penaltu

Autor: jon, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANKETA | Tomuhle se říká šílený zápas! Hned po první akci zápasu fotbalistů Plzně s Duklou rozhodčí Drábek vylučoval hráče hostů. Červenou dostal Jan Vorel poté, co zastavil unikajícího Stanislava Tecla. Dukla pak za stavu 0:1 kopala penaltu, střelu Pospěcha ale vyrazil Kozáčik. Viktoria nakonec oslabeného soupeře rozstřílela 4:0.



Diváci se ještě pořádně neusadili v hledišti Doosan Arény a na trávníku už se děly věci. Prakticky hned po úvodní rozehrávce se do nadějného úniku dostal Stanislav Tecl.

Útočníka Viktorie zakřižoval Jan Vorel a domácí forvard se skácel k zemi. Sudí Drábek vytáhl poměrně překvapivě hned červenou kartu. Zřejmě za to, že Vorel trefil Tecla loktem, což však z opakovaných záběrů nebylo jasné. Spíš to vypadalo, že si Tecl naběhl na rameno obránce Dukly.

"Dostal jsem ránu do obličeje loktem nebo ramenem, myslím, že to bylo posouzeno správně," podotkl k bleskovému vyloučení v poločasovém rozhovoru pro Českou televizi Stanislav Tecl.

Jan Vorel opouští hřiště poté, co byl už po dvaceti vteřinách zápasu vyloučen
Jan Vorel opouští hřiště poté, co byl už po dvaceti vteřinách zápasu vyloučen

"Já bych s vyloučením nesouhlasil. Takových zákroků je v zápase víc. Ten zákrok neudělal poslední hráč. Útočící fotbalista navíc nešel přímo k bráně, takže nešlo o vyloženou šanci. Podle mého měla být udělena jen žlutá karta," okomentoval situací v televizi bývalý sudí a expert TV Fanda Robert Henn.

Na vyloučení to pochopitelně nemohlo nic změnit. Plzeň tak hned od první minuty hrála v početní výhodě, šlo o jedno z nejrychlejších vyloučení v historii Gambrinus ligy.

Západočeši přesilovku využili už po čtvrthodině hry, kdy Ďurišův pas za obranu do prázdné branky uklidil Marek Bakoš.

Tecl zavinil penaltu, Kozáčik čaroval

Oslabená Dukla ale mohla proti lídrovi Gambrinus ligy srovnat. Rozhodčí Drábek podruhé zasáhl do průběhu utkání, když po ruce Tecla nařídil ve 33. minutě penaltu.

"Měl jsem hlídat Hášu (Pavla Haška) a přepadl jsem přes něho, pak jsem plácl do míče rukou. Měl jsem si tu situaci lépe pohlídat," peskoval se Tecl, nicméně nakonec nemusel téhle situace tolik litovat.

Zbyněk Pospěch totiž pokutový kop neproměnil, Matúš Kozáčik jeho pokus výborným zákrokem zneškodnil.

Plzeňský brankář Matúš Kozáčik chytá penaltu exekutora Zbyňka Pospěcha z DuklyFoto Pavel Mazáč (Sport)

"Penalta byla evidentní. Nebylo o ní pochyb, bylo tam jasné plácnutí do míče," domnívá se expert Robert Henn v TV Fanda.

Červené karty padaly už v minulém ligovém zápase Plzně v Boleslavi (2:0). Tam šli předčasně pod sprchy Martin Fillo a po něm boleslavský Lukáš Magera.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud