2. dubna 2013 • 13:07

Rada řval v Teplicích na novináře, vedení Slavie se za něj omluvilo

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znovu v něm bouchly saze. Bouřlivák Petr Rada se opět neudržel a po nedělní remíze 1:1 v Teplicích si svůj vztek vybil na tiskové konferenci na jednom z novinářů. Viditelně rozrušený kouč fotbalistů Slavie si to po skončení konference namířil přímo k redaktorovi deníku Sport Pavlu Kaloušovi a do očí mu drsně křičel: „Ty už o mně žádné lži psát nebudeš!“ Bez jediného vysvětlení pak chvátal pryč a cestou ještě výhružně dodával: „Ty si na mě dej pozor!“



Trenér, který v zimě vzkazoval hráčům, že ti, kteří se ve Slavii nedokážou srovnat s velkým tlakem, nemají v Edenu co dělat, teď paradoxně sám ukázal, že ani on tlak nezvládá.

Rada má s chováním dlouhodobě problémy – v minulosti se už pustil do hádky s rozhodčími, fanoušky, ostrou výměnu názorů ostatně zažil i se svým teplickým protějškem Zdeňkem Ščasným. Dušoval se, že se změnil, přesto se dalšímu excesu nevyhnul.

„Jménem Slavie se za vystoupení Petra Rady omlouvám, od toho, co se stalo na tiskové konferenci po zápase v Teplicích, se distancujeme,“ přispěchal sám s omluvou ředitel klubu Zbyněk Kusý.

Přestože Rada svůj překvapivý výbuch nevysvětlil, příčinou je údajně článek v deníku Sport z 5. března 2013. Respektive jeho část, ve které se píše: „…prosakuje, že mezi Radou a kapitánem Karolem Kiselem nastaly nějaké nesrovnalosti“. Jakýkoliv konflikt v kabině Rada odmítá.

Martin Fenin se v Teplicích gólově neprosadil
Martin Fenin se v Teplicích gólově neprosadil

To, že mu tlak, kterému čelí od konce nevydařené podzimní části sezony, začíná přerůstat přes hlavu, však po další erupci emocí těžko popře. Výkony Slavie navzdory mohutnému posílení zůstávají za očekáváním a zvlášť způsob, jakým přišla o povinné tři body v Teplicích, je zarážející.

Trpělivost už ale podle všeho pomalu dochází i vedení. Tomu se údajně nezdají výkony drahých posil i způsob, jakým je Rada využívá na hřišti. Právě o tom mají šéfové Slavie mluvit na dnešním pravidelném hodnocení. A je pravděpodobné, že teplický výlev hněvu Radovi spíš přitíží.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud