5. dubna 2013 • 21:06

Straka hecuje poražené Budějovice: Nic nevzdávejte, bojujte!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Příbrami František Straka po vítězství v Českých Budějovicích nechtěl podrobně rozebírat situaci, která předcházela penaltě. Z pokutového kopu vstřelil Pilík jediný gól zápasu a Středočeši tak zvítězili 1:0. "Těžko k tomu něco říct, z našeho pohledu je to těžké, byla tam spousta hráčů a souboje. Penaltu jsme proměnili, utkání jsme vydřeli a vybojovali tři body," řekl Straka.



Situaci, která rozhodujícímu momentu předcházela, příliš nerozebíral ani českobudějovický trenér Pavol Švantner. Podle něj však rozhodčí nařídil pokutový kop v momentě, kdy už míč letěl z pokutového území Jihočechů pryč. "Neviděl jsem tam žádné přímé ohrožení branky, penalta byla velmi přísná," řekl Švantner.

Dodal, že jeho svěřenci v dnešním duelu předvedli maximum. I když Příbrami podlehli, nelze jim prý nic vytknout. "Přes jejich maximální úsilí to utkání asi dneska nešlo vyhrát. Někdy bojujete proti jiným vlivům než jen proti těm na hřišti," řekl českobudějovický trenér.

Jihočeši si dnešní porážkou výrazně zkomplikovali situaci v boji o záchranu. Zůstávají na posledním místě tabulky, na 14. Hradec Králové ztrácejí tři body, ale Východočeši mají nedělní střetnutí s Mladou Boleslaví k dobru. "My se budeme o tu šanci rvát dál," uvedl Švantner.

Záchranu Českým Budějovicím přeje i Straka. Ten s fotbalem na jihu Čech začínal a v sezoně 2007/08 Dynamo trénoval. "Nic nevzdávejte, bojujte. Pořád je ve hře spousta bodů," uvedl Straka směrem k domácímu celku.

Podle něj k duelům o záchranu patří tvrdost i emoce. A to viděl i v dnešním utkání ohrožených týmů. "Takhle se ty zápasy o záchranu prostě hrají. Ve své kariéře jsem zažil i mnohem tvrdší utkání," řekl Straka.

Roman Lengyel měl s obrannou prací plné ruce i nohy práce
Roman Lengyel měl s obrannou prací plné ruce i nohy práce

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud