Štěpán Filípek
13. dubna 2013 • 23:23

Já jsem Petr Rada! Kouč Slavie okřikl novináře. Končit nechce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Mám něco v hlavě,“ naznačil slávistický trenér Petr Rada před pražským derby. Vypadal smířeně s tím, že už nezmění vytrvalou nevoli slávistických fanoušků – a možná se podle toho zařídí. Navzdory prohře 1:3 však žádný brzký konec své mise nevidí. „Z cesty, na kterou jsme se vydali, nesejdeme,“ pronesl neochvějně. Přesto si neodpustil jednu tradiční scénku, když přišla řeč na jeho pozici...



Zklamání? Nespokojenost? Zdrcení? Nic z toho po porážce na zkušeném kouči Slavie  znát nebylo. Vlastně to nakonec vypadalo, že Letenští nic extra nepředvedli a tým z Edenu v podstatě prohrál smolně. Už poněkolikáté po svých zaváháních.

„Připravili jsme se na to, že na nás Sparta vlétne, což se nestalo. První branka byla vlastní, druhá dá se říct skoro taky, padla po naší chybě. Celkově to ale v prvním poločase bylo vyrovnané, až na dvě chyby Sparta neměla větší šanci,“ ohlédl se Rada.

Když pak slávisté snížili na 1:2, Rada vycítil šanci. Jenže vyrovnat se už nepovedlo, a navíc krátce před koncem přišla třetí rána.

„Do druhé půle jsme si řekli, že se do toho dostaneme, že se nám utkání podaří zvrátit. Snížili jsme a Sparta znervózněla. Sedm minut před koncem jsme ale dostali třetí branku. I té se přitom podle mě dalo zabránit,“ litoval Rada.

„Dělali jsme si čáku na jiný výsledek, ale Sparta vyhrála zaslouženě. Hraje asi nejzajímavější fotbal v lize,“ zopakoval svůj nedávný kompliment.

Ačkoli před derby zdůrazňoval sérii pěti duelů bez porážky v řadě a bránil se touhle bilancí svým kritikům, udělal hned čtyři změny v základní sestavě. Výměna Bortela za Hubáčka byla způsobena horečkami slovenského stopera, další tři měly vylepšit efektivitu mužstva. Ať již se jednalo o fanoušky vzývaného Skácela, Gecova či Škodu.

„Změny vyplynuly z toho, že nyní můžeme využít další hráče a máme mnohem širší kádr,“ tvrdil Rada, i když se spekulovalo o tom, že přišel zásah od vedení klubu.

Ani zmíněné výměny však Slavii nepomohly k tomu, aby si navzdory přáním vyplenit Letnou odvezla alespoň bod. A tak se znovu začala propírat Radova pozice. Byť tradiční pokřik „Rada ven!“ si tentokrát fanoušci odpustili. Znamenalo to pro slávistického kouče něco? Těžko říct.

„Nevím,“ zamyslel se. „Od zápasu s Duklou jsem se koncentroval jen na derby, hlavně jsme nechtěli, aby se to svezlo po hráčích. Tyhle věci neřeším,“ povídal.

Když pak k němu přiletěl přímý dotaz, zda se o svou pozici nebojí, odpověděl zprvu klidně. „To je otázka na někoho jiného,“ řekl.

Pak se však zničehonic ozval: „Víte, kdo já jsem? Já jsem Petr Rada! Petr Rada!“ To už mu ale přispěchala na pomoc slávistická mluvčí Soňa Nouzáková. „Tahle otázka nepadla na úrodnou půdu, o odvolání trenéra Slavia neuvažuje...“

Místo úvah o rezignaci či odvolání tak Rada plánuje dojet stávající ligový ročník a načít další. „Sezonu chceme dokončit důstojně. A tu příští musí mít Slavia vyšší cíle, stejně jako Sparta. Z cesty, na kterou jsme se vydali, nesejdeme,“ vzkázal.

Kouč fotbalové Slavie Petr Rada derby se Spartou hodně prožíval. Po porážce 1:3 končit nehodlá
Kouč fotbalové Slavie Petr Rada derby se Spartou hodně prožíval. Po porážce 1:3 končit nehodlá

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud