30. dubna 2013 • 08:04

Baroš chtěl penaltu, v Brně se rozčiloval. Nepískali fauly, štvalo kouče

Autor: jon, koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolaps v závěru utkání s Brnem (1:2) stál Baník všechny body a namočil tým zpět do záchranářských vod. Hodně nazlobený byl po utkání i Milan Baroš. Útočník se vztekal také kvůli tomu, že rozhodčí na něj pouštěli hodně nedovolených zákroků. „Těžko se dostanete do hry, když na vás rozhodčí nepíská fauly," štvalo kouče Martina Pulpita.



Baroš odehrál za Baník třetí celý zápas v jarní fázi, zejména v první půli o sobě dával vědět. Vyhrával osobní souboje, sklepával balony pro záložníky. Při jednom z průniků se na ostravského forvarda mohla pískat penalta, střet s dvěma brněnskými obránci rozhodčí pustil.

Někdejšího reprezentačního kanonýra hlídali obránci Zbrojovky hodně těsně, kolikrát i za hranicí pravidel. "Těžko se dostanete do hry, když na vás rozhodčí nepíská fauly. Sus si v každém souboji pomáhal rukama," komentoval zákroky na Baroše ostravský kouč Martin Pulpit.

"V prvním poločase ještě Milan nějaké balony do nohy dostal a uhrál je. Ale potom nám přestala záloha fungovat, nebyla schopná mu přihrát," dodal hostující trenér.   

Na ostří nože bojovaly proti sobě v Gambrinus lize Zbrojovka Brno a Baník Ostrava (2:1). Útočník Baníku Milan Baroš (vpravo) padá po souboji se záložníkem Zbrojovky Martinem Susem.Foto ČTK/Václav Šálek

Baroš se podílel na vedoucím gólu Baníku. Připravil balon pro Stožického, jehož tečovaná střela zaplula v 36. minutě do brněnské sítě. Hosté však v druhém poločase náskok ztratili.

Brno v poslední desetiminutovce uzemnilo Baník dvěma zásahy a nečekaným obratem slavilo důležité vítězství. Baník díky tomu v tabulce klesl na třinácté místo, jen dva body od sestupové příčky.

Rozhodující moment, kdy po nádherném obloučku Švancary poslal míč do sítě hlavou Škoda, si vyčetl ostravský stoper Benjamin Vomáčka. "Jednoznačně moje chyba, prohrál jsem zápas," vzal všechno na sebe. "Po dvou fatálních chybách naší obrany jsme dvakrát inkasovali," shrnul věcně trenér Martin Pulpit.

Baroš se po závěrečném hvizdu k utkání nevyjádřil. Tím, že ještě na trávníku zpucoval své spoluhráče, dal jasně najevo, že mu promarněný zápas pořádně hnul žlučí...  

Záložník Zbrojovky Daniel Přerovský (vpravo) se chystá atakovat útočníka Baníku Milana Baroše
Záložník Zbrojovky Daniel Přerovský (vpravo) se chystá atakovat útočníka Baníku Milana Baroše

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud