16. května 2013 • 16:18

Pokuta! Za kritiku rozhodčích potrestali Baroše, Kušníra i Štajnera

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR potrestala Milana Baroše z Ostravy a liberecké hráče Ondřeje Kušníra s Jiřím Štajnerem pokutou deset tisíc za výroky proti rozhodčím. Všichni tři ve svých vyjádřením naznačili, že řízení sudích bylo ovlivněno.



"Disciplinární komise dospěla k tomu, že k disciplinárnímu provinění došlo. V těchto případech neexistuje rozmezí, kde by se tresty měly pohybovat. Rozhoduje se spíše kauzálně. Disciplinárka vycházela z předchozích podobných případů a od toho se odvíjela výše pokut," řekl ČTK a České televizi po dnešním zasedání komise její mluvčí Petr Kovář.

Barošovi se po 26. ligovém kole s Příbramí nelíbilo, že údajně bezdůvodně dostal čtvrtou žlutou kartu, kvůli níž přišel o důležitý souboj s Teplicemi. "Přijde mi, že to bylo na objednávku. Tohle českému fotbalu obrovsky škodí," citoval Baroše deník Sport.

Kušnír se Štajnerem zase kritizovali výkon rozhodčího Michala Patáka v odvetě semifinále Poháru České pošty s Jabloncem, z něhož Liberec po prohře 0:2 vypadl. "Od první minuty bylo vidět, kam to rozhodčí směřuje. (Jablonečtí) měli na hřišti dvanáct hráčů," zlobil se Kušnír. Později na Twitteru uvedl: "Počet hráčů na hřišti 14:11."

Na Twitteru nešetřil kritikou ani Štajner. "Dnešní zápas v Jablonci byla velká prasárna," napsal.

Podnět disciplinárce dala minulý týden komise rozhodčích. Podle její šéfky Dagmar Damkové dostal Baroš od rozhodčího Petra Ardeleánu žlutou kartu oprávněně.

"Již během utkání měl Baroš několik gestikulací směrem k rozhodčímu, až nakonec po odpískání faulu mu zatleskal. Je to vidět na videu," řekla Damková. Pohárový zápas v Jablonci bude komise rozebírat na příštím zasedání za týden.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud