Jan Podroužek
26. června 2013 • 21:50

Dva plzeňské tituly, dvě pípy. Mistři Horváth a Straka čepovali pivo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to kouzelná show a nesla symbolický název: „Setkání mistrů“. Plzeň se naladila na vítěznou vlnu a radovala se s hokejisty a fotbalisty. „Mistři! Mistři!“ vibroval Park za Plazou, kde se nahromadilo téměř dva tisíce fanoušků. Na pódiu se seřadili členové obou sportovních oddílů, které na konci uplynulé sezony slavily titul, a poslouchali oslavné chorály.



Dvě pivní pípy, dva kapitáni. Za jednu se postavil lídr fotbalové Viktorie Pavel Horváth, za druhou hlava hokejové Škody Martin Straka. Zlatou dobrotu čepovali svým spoluhráčům a žíznivým fanouškům, kteří dorazili.

„Teď čepuju svoje druhý pivo,“ vyprávěl Horváth v dobré náladě, když plnil plastový kelímek. „Mě to teče pomalejc než Pavlovi,“ stěžoval si Straka. Nakonec se do toho dostal a moderátorovi akce naservíroval dva ležáky. Ten je do sebe loupnul na ex.

Setkání hokejistů a fotbalistů Plžně
Video se připravuje ...

Slavilo se. Tituly se zapíjely pivem, probíhala autogramiáda. „Vítejte v hlavním městě sportu České republiky!“ zařval hrdě starosta městské části Plzeň 1 Miroslav Brabec. Západočeská metropole zkrátka úplně ovládla minulý ročník dvou nejoblíbenějších sportů v zemi.

„Je to něco výjimečného. Jsme rádi, že se tahle akce pro lidi uskutečnila, že mají možnost si to s námi užít. Možná naposledy…,“ liboval si hokejista Jan Kovář, který se zúčastnil i letošního mistrovství světa. Narážel na to, že se podobná sláva těžko bude opakovat.

„V Praze lidi určitě zažili tituly fotbalového a hokejového týmu v jedné sezoně, ale co vím, tak tam se to takhle společně neslaví,“ připomněl výjimečnost akce Brabec.

Hrdé město teď stojí před startem nové sezony. „Kéž by se tohle mohlo ještě někdy opakovat,“ přál si obránce Viktorie Radim Řezník. Oba týmy mají jasnou motivaci. Kromě titulů zažít znovu mistrovské setkání.

Lídři plzeňských šampionů fotbalista Pavel Horváth a hokejista Martin Straka čepovali na mistrovských oslavách pivo
Lídři plzeňských šampionů fotbalista Pavel Horváth a hokejista Martin Straka čepovali na mistrovských oslavách pivo

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud