9. července 2013 • 18:17

Útočník Kweuke opouští Spartu, přestup oznámil turecký Rizespor

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kamerunský tank nejspíš definitivně opouští Letnou. Útočník Leonard Kweuke odchází ze Sparty do Rizesporu. Informovaly o tom neoficiální internetové stránky tureckého klubu. Podle informací iSport.cz za něj Sparta dostane 2 miliony eur (zhruba 50 milionů korun).



O zájmu z Turecka se v souvislosti s Kweukem psalo už delší dobu. Sparta 25letého útočníka chtěla prodat, přitížil mu i vysoký trest za faul na boleslavského Dosoudila.

Václav Kadlec s Leem Kweukem tvořili na podzim útočnou dvojici Sparty, na jarní část k nim ve Spartě přibyl David LafataFoto Pavel Mazáč Sport

Kweuke ve Spartě strávil celkem tři sezony, ve 111 utkáních nastřílel 43 gólů. Dlouhou dobu patřil ke klíčovým hráčům letenského souboru, byl hlavním tahounem v ofenzivě.

Po zimním příchodu Davida Lafaty ale vypadl ze základní sestavy, často před ním dostával přednost i Roman Bednář. Nepříliš povedený ročník vyvrcholil pohárovým zápasem s Mladou Boleslaví.

Radku Dosoudilovi drsným zákrokem ošklivě zlomil nohu, vyfasoval trest na dvanáct utkání. Spartě by tak na podzim ještě dlouhou dobu chyběl, také proto souhlasila s jeho prodejem.

Vedle přestupu Kweukeho je na spadnutí také odchod levého beka Manuela Pamiče, který je blízko angažmá v Chievu Verona. Mělo by jít o poslední odchody ze Sparty. Václava Kadlece, o něhož se vážně zajímá Frankfurt, chce Sparta za každou cenu udržet.

Kweuke dostává po ostrém faulu červenou kartu
Kweuke dostává po ostrém faulu červenou kartu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud