12. července 2013 • 10:22

To je fičák. Obránce Ševinský se propadl z Plzně do juniorky Boleslavi

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je sešup! Ještě letos v lednu byl obránce František Ševinský hráčem Viktorie Plzeň a těšil se na boj o titul. Zkušený bek se pak v zimě stěhoval do Mladé Boleslavi, v nejvyšší soutěži toho ale na jaře stejně moc nenahrál. A nic se na to nezmění ani v nové sezoně. Boleslav dala hráči svolení k odchodu na hostování, jinak s ním počítá pro angažmá v juniorce.



Zkušený obránce se v zimě po čtyřech letech vrátil do Mladé Boleslavi. Trvalé místo v základní sestavě si tam ale nevybudoval a teď se stěhuje z áčka k juniorce.

„Nehledejte v tom senzaci, nestalo se vůbec nic. Frantovi je 34 let a potřebuje hrát. A u nás jsou teď hráči, kteří jsou na tom o něco lépe. Proto jsme sáhli k té možnosti, že v případě, že ho osloví nabídka nějakého klubu, může odejít na hostování,“ prozradil sportovní sekretář středočeského klubu Vladimír Rosenberger.

Hostování v jiném klubu je pro Ševinského první variantou řešení současné situace. „Pak je tam druhá možnost. Franta pomáhá naší juniorce v roli hrajícího asistenta. Hráč v jeho věku potřebuje, aby hrál. A to chceme i my,“ zdůrazňuje Rosenberger.

Klub podle něj obránce rozhodně neodepsal. „To dokazuje i ta nabídka k práci u juniorky,“ přesvědčuje funkcionář. Podle něj je pravděpodobné, že si Ševinského vezme na hostování jiný klub. „Záleží na nabídce, zda Frantu nějaká osloví a dohodnou se,“ dodává.

Vše je dané jen přetlakem v defenzivě. „Uzdravil se Smejkal, je tu kapitán Johana, hrát musí určitě Kúdela, připravený je Janíček a pochopitelně i Tonda Rosa,“ jmenuje konkurenty na místo Ševinského.

Na marodce Boleslavi je přitom zraněný Dosoudil, klub v létě pustil na hostování do Hradce i zkušeného Adriana Rolka. "Když bude Franta u juniorky, tak bude rozehraný a připravený naskočit, pokud bychom se kvůli zranění dostali do problémů," zdůrazňuje Rosenberger.

Ještě v lednu se František Ševinský těšil na boj o titul s Viktorií Plzeň, nakonec odešel do Mladé Boleslavi, kde se ale také moc neprosadil. Teď má v klubu fungovat jako hrající asistent kouč juniorky
Ještě v lednu se František Ševinský těšil na boj o titul s Viktorií Plzeň, nakonec odešel do Mladé Boleslavi, kde se ale také moc neprosadil. Teď má v klubu fungovat jako hrající asistent kouč juniorky

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud