Michal Koštuřík
18. července 2013 • 11:58

Brno má novou brankářskou jedničku, bude jí mladý Václav Hladký

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všechny tři letní posily Zbrojovky by měly mít v úvodu sezony místo v základní sestavě. Na zkušenosti obránců Tomáše Janotky, Aleše Schustera a záložníka Marka Kaščáka bude trenér Ludevít Grmela hodně spoléhat. „Tým byl posílený a měl by se stát zkušenějším,“ uvedl kouč před nedělním duelem v Jablonci.



Ačkoliv Brno stále zápolí s ekonomickými problémy, získalo slušné hráče. Celé trio v přípravě přesvědčilo a v klubu věří, že výrazně pomůže ke zmenšení počtu branek v brněnské síti.

„Měli bychom mít kvalitnější mužstvo a dělat míň hloupých chyb, po kterých jsme v minulé sezoně inkasovali,“ řekl sportovní ředitel Zdeněk Kudela.



Kádr prošel těsně před ligou změnami, byl zúžen na 23 hráčů. Na Kypr míří brankář Radek Petr, jenž by měl hostovat v Larnace. „Dalšího gólmana shánět nebudeme, z juniorky bude přeřazený mladý Veselý,“ informoval Kudela.

Novou jedničkou je Václav Hladký, jeho náhradníkem Martin Doležal. Do pondělí by měl být uzavřen rovněž odchod útočníka Milana Halašky. Záložník Radek Buchta přestupuje do Znojma, útočník Rostislav Šamánek do Sokolova.



Cílem Zbrojovky je klidný střed tabulky. „Hráči si věří, do žádného zápasu nepůjde tým s obavami. To je velké plus,“ shrnul spokojeně kouč Grmela, jenž bude v prvním kole postrádat důležitého záložníka Pavla Mezlíka.

„Doléčuje si zraněný kotník,“ podotkl trenér. Mimo hru je minimálně na další dva týdny také talent Milan Lutonský, další člen elitní jedenáctky.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud