28. července 2013 • 22:10

Slavia s Černým v brance prohrála v Liberci 1:2, zničil ji Rabušic

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slovanu Liberec v nedělním utkání 2. kola vyhráli na domácí půdě nad pražskou Slavií 2:1. Pražané nastoupili do zápasu v brance s Radkem Černým a v útoku s Martinem Feninem, ani to ale na body nestačilo. Slavia vedla po trefě Kisela, ale liberecký Rabušic dvěma góly otočil výsledek ve prospěch Severočechů.



Slovan v součtu s minulou sezonou neprohrál v lize už dvanáctkrát za sebou.

Z V R P Skóre B

Brankář Černý se po osmi a půl letech vrátil do slávistické branky symbolicky v Liberci, kde za červenobílé odchytal předchozí ligový duel. V prvním poločase ale nemusel vážněji zasahovat, protože hostující obrana nepustila třetí tým uplynulé sezony do jediné šance.

Zápas měl i v tropickém vedru dobré tempo, oba týmy se ale zpočátku soustředily na defenzivu. Aktivněji začali hosté a gólman Kovář měl co dělat, aby v devatenácté minutě vyškrábl křížnou střelu Juhara.

Když už se zdálo, že poločas skončí bez branek, udeřila Slavia. Fenin, který dostal v útoku přednost před Škodou, vysunul ve 44. minutě Nitrianského, ten posunul míč na Kisela a hostující kapitán střelou do šibenice otevřel skóre. Slovenský záložník tak skóroval proti svému bývalému klubu.

Slavia na jaře jako jediná dokázala Slovan obrat v lize o všechny body, dnes se jí to ale nepovedlo. Okamžitě po příchodu inkasovala vyrovnávací branku. Kušnír poslal do vápna ostrý centr a Rabušic v souboji s Černým tělem dotlačil balon do sítě.

Liberec ožil a v 59. minutě po stejné akci jako v úvodu druhé půle otočil stav. Po dalším Kušnírově centru se pověsil do vzduchu Rabušic a přesnou hlavičkou nedal Černému šanci. Útočník Slovanu v součtu s minulou sezonou vstřelil v posledních devíti ligových kolech jedenáct gólů.

Hosty zvrat ve skóre zaskočil a dorazit je mohl Delarge, jenže v úniku na Černého si moc předkopl míč. Slávistickou hru rozhýbal střídající Koreš, v 66. minutě měl na noze vyrovnání, ale z hranice penalty přestřelil.

Pražané se tlačili za vyrovnáním, ale otvírali tím prostor pro liberecké brejky. V nich odmítl rozhodnutí aktivní Delarge a nakonec to mohlo Slovan mrzet, kdyby Petrák v závěru neminul tyč.

2. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Slavia Praha 2:1 (0:1)
Branky: 47. a 59. Rabušic - 44. Kisel. Rozhodčí: Zelinka - Mencl, Hájek. ŽK: Kušnír, Kelič - Kisel, Gecov, Škutka, Bortel, Nitrianský. Diváci: 6638.

Sestavy:
Liberec: Kovář - Kušnír, Kováč, Kelič, Frýdek - Hušek (76. Sackey), Rybalka (46. Fleišman) - Delarge, Pavelka, Kalitvincev (88. Kolár) - Rabušic. Trenér: Šilhavý.
Slavia: Černý - Nitranský, Petrák, Bortel, Čonka - Gecov, Zmrhal - Mičola (76. Štěpán), Kisel, Juhar (57. Koreš) - Fenin (66. Škutka). Trenér: Petrouš.

Karol Kisel byl v Liberci jediným střelcem Slavie, padá po zákroku Ondřeje Kušníra
Karol Kisel byl v Liberci jediným střelcem Slavie, padá po zákroku Ondřeje Kušníra

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud