2. srpna 2013 • 22:11

Kouzelný Ďolíček. Fanoušci zaplatili sekačku a slavili výhru nad Příbramí

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V květnu 2010 to vypadalo, že se první liga v Ďolíčku hraje naposledy. Po více než třech letech všechno dopadlo jinak. Návrat nejvyšší soutěže na tradiční stadion Bohemians 1905 navíc skončil první srpnový pátek úspěšně pro domácí. Vršovice burácely nadšením po vítězství 2:0 proti Příbrami. Po dvou debaklech na začátku sezony přišel příznivý výsledek nováčkovi vhod.



Při dvou prvoligových sezonách v nedalekém Edenu završených sestupem zůstávaly při zápasech Klokanů ve vysoké většině prázdné sedačky, při návratu do tradičního domova Klokanů u Botiče nic takového nehrozilo. Téměř opuštěný zůstal pouze sektor pro hostující fanoušky.

MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 8. • 20:15
Bohemians Praha 1905
Bohemians Praha 1905
2:0
ONLINE
2. srpna
20:15
1. FK Příbram
1. FK Příbram
Góly

Domácí: 27. Šírl, 78. Bartek

Hosté:

Sestavy

Domácí: Berkovec – Kalina, Šmíd, Štochl, Šírl – Kolář (68. Bartek), Moravec, Rada, Jindřišek, Nerad (59. Krch) – Ndiaye

Hosté: Hruška – Jugas, Andrejevič, Mišůn, Divíšek (46. Pleško) – Řezníček, Aziz (46. Pilík), Tarczal, Danoski, Mareš – Švancara

Náhradníci

Domácí: Havránek, Ptáček, Krch, Růžička, Bartek, Budínský, Havel

Hosté: Rondzik, Hájovský, Pleško, Pilík, Stratil, Krbeček, Brandner

Karty

Domácí: Moravec, Štochl

Hosté: Danoski, Mišůn, Pilík

Rozhodčí

Zelinka – Pelián, Hájek

Stadion

Ďolíček, Praha – Vršovice

Nejpodstatnější změna na stadionu Bohemians 1905? Určitě vybudování vyhřívaného trávníku, na nějž přispěli fanoušci 800 tisíci korunami a tak klub mohl zakoupit i speciální sekačku, kterou bude pečovat o zelenou plochu.

Jinak vše zůstalo při starém. Včetně bezprostředního kontaktu diváků s hráči díky strmým tribunám kolem hřiště. Fanoušci nikde jinde v Česku nedýchají hráčům doslova za krk.

"Proto se fotbal dělá, i když trochu v jiném měřítku než třeba v Anglii. Lidi fandili a pomohli nám, i hráči pomohli divákům aktivním výkonem," pochvaloval si trenér Jozef Weber. A přidal se i kapitán Josef Jindříšek. "Každý jsme se chytli nějakým soubojem. Fanoušci začali povzbuzovat a to se hned hraje jinak," opěvoval kapitán zelenobílých výhodu domácího prostředí.

Malí i velcí. Žádný si nemohl nechat ujít návrat první ligy do Ďolíčku
Video se připravuje ...

Po prvním gólu příznivci v zelenobílém vydatně opěvovali senegalského útočníka Moustaphu Ndiaye, kterému připsal gól hlasatel na stadionu. „Moustapha, Moustapha,“ skandoval kotel v pravidelných intervalech.

Jak prokázaly televizní záběry, skutečným autorem vítězné branky byl přitom Radek Šírl, útočník hostující z Liberce se míče vůbec nedotkl. A hlasatel se opravil až o poločasové přestávce. "Ale já bych mu ten gól klidně věnoval, měl na něm určitě svůj podíl. Těší mě hlavně, že jsme vyhráli," vyprávěl Šírl po zápase.

Podstatnější skutečně bylo, že Klokani se tentokrát vyhnuli pětigólovému přídělu, který schytali v úvodních dvou kolech v Plzni a Brnu. Jejich skóre vypadá sice stále hrozivě (3:10), ale v počtu bodů rázem předhonili v nejvyšší soutěži šest konkurentů.

Fanoušci Bohemians vyčarovali v Ďolíčku úchvatnou atmosféru
Video se připravuje ...

Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram 2:0 (1:0)

Branky: 27. Šírl, 78. Bartek. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Hájek. ŽK: Moravec, J. Štochl - Danoski, Mišůn, T. Pilík. Diváci: 4003.
Bohemians: Berkovec - Kalina, J. Štochl, Šmíd, Šírl - Moravec, Rada, Jindřišek, Nerad (60. Krch), Kolář (68. Bartek) - Ndiaye (87. Růžička). Trenér: Weber.
Příbram: Hruška - Jugas, Andrejevič, Mišůn, Divíšek (46. Pleško) - Mareš (79. Stratil), Tarczal, Mašán (46. T. Pilík), Danoski - Švancara, Řezníček. Trenér: Straka.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud