10. srpna 2013 • 22:06

Bednář! Lafata! Sparta vydřela vítězství nad Bohemkou 2:1

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty otočili malé pražské derby s Bohemians Praha 1905, vyhráli i čtvrté ligové kolo a minimálně do neděle se s plným bodovým ziskem osamostatnili na čele tabulky před druhou Plzní. Letenští přitom dnes od desáté minuty prohrávali po Moravcově trefě, po změně stran ale otočili skóre na 2:1 střídající Bednář a kapitán Lafata. Sparta porazila "klokany" v lize pošesté za sebou.



Zatímco sparťanské posily Dočkal a Ujfaluši zatím zůstali na tribuně, Bohemians čerstvou akvizici ofenzivního záložníka Horu z Plzně nasadili rovnou do základní sestavy. A novic v zelenobílém dresu mohl svoji premiéru hned okořenit gólem, kdyby ve čtvrté minutě hlavou lépe zamířil.

Na opačné straně mohl otevřít skóre Lafata, který ve skluzu těsně minul. Jinak ale začali aktivněji hosté, jako by jim dodala sebevědomí nejen předešlá domácí výhra nad Příbramí, ale i nedávná remíza 1:1 na Spartě v závěru přípravného období.

Po deseti minutách "klokani" dobrý nástup gólově zužitkovali. Novic Hora našel centrem Moravce a ten střelou o tyč překonal Vaclíka. Dal svůj třetí ligový gól v kariéře a zároveň se zasloužil o to, že Bohemians po 650 minutách dokázali v nejvyšší soutěži proti Spartě skórovat.

Letenské inkasovaná branka zaskočila a přes pružnou hostující obranu se bez zraněného Matějovského nemohli prosadit. Až poté, co začalo na Letné hustě pršet, napřáhl Krejčí, ale jeho střela proletěla těsně nad břevnem.

Domácím se hrubě nedařilo a ve 34. minutě mohli prohrávat už o dvě branky, kdyby Hora lépe využil Holkovy chyby. Za tři minuty Kadlec těsně hlavou netrefil centr od Vacka, hrajícího 100. ligový duel, a domácí následně vyprovázel do šaten ostrý pískot naštvaných fanoušků.

Josef Jindřišek z Bohemians (vlevo) a Václav Kadlec ze Sparty.
Josef Jindřišek z Bohemians (vlevo) a Václav Kadlec ze Sparty.

MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 8. • 20:15
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
2:1
ONLINE
10. srpna
20:15
Bohemians Praha 1905
Bohemians Praha 1905
Góly

Domácí: 69. Bednář, 78. Lafata

Hosté: 11. Moravec

Sestavy

Domácí: Vaclík – Kadeřábek, Švejdík, Holek, Nhamoinesu – Hušbauer, Vácha, Vacek (46. Bednář) – Kadlec (89. Zápotočný), Lafata, Krejčí 83. Přikryl)

Hosté: Berkovec – Kalina, J. Štochl, Šmíd, Šírl – Moravec, Jindřišek, Nerad, (69. Růžička), Kolář – Hora (73. Bartek), Ndiaye (77. M. Štochl)

Náhradníci

Domácí: Čech, Polom, Pauschek, Zápotočný, Přikryl, Skalák, Bednář

Hosté: Havránek, Růžička, Ptáček, Bartek, Budínský, Štochl

Karty

Domácí: Vácha, Krejčí

Hosté: Ndiaye, Šírl

Rozhodčí

Paták – Nádvorník, Dobrovolný

Stadion

Generali Arena

Návštěva

9 072 diváků

Kouč Lavička poslal do druhé půle místo Vacka Bednáře a Letenští uzamkli soupeře před jeho vápno. Costa pálil těsně nad a pak promarnil obrovskou šanci Lafata, který potvrdil trápení z posledních zápasů a pálil jen do Berkovec.

Hosté se z tlaku vymanili a Šírl z přímého kopu málem zaskočil Vaclíka. Po následném rohu střihl nůžkami Ndiaye a domácí jen sledovali, jak míč těsně minul tyč. Sparta v polovině druhé půle opět zvyšovala nápor v 69. minutě se dočkala vyrovnání. Balon se po centru odrazil k Bednářovi a ten ranou pod břevno nedal Berkovcovi šanci.

Letenští pokračovali v tlaku a v 78. minutě dokonali obrat. Přetažený centr vrátil před bránu Krejčí a Lafata hlavou doklepl do sítě. Ligový nováček přesto mohl z Letné odjet s bodem, Koláře i Jindřiška ale vychytal Vaclík.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud