17. srpna 2013 • 19:32

Skóre 0:12, to je ostuda. Když to pomůže, odstoupím, řekl kouč Baníku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Ostravy už potřetí za sebou v lize prohráli 0:4. V 5. kole si na ně vyšlápla Příbram, která doma vyhrála podruhé za sebou a poskočila do horní poloviny tabulky. O góly se postarali Mareš, Jugas a hned dvakrát se proti svému bývalému klubu prosadil Stratil, jenž skóroval stejně jako Jugas v lize poprvé.



Baníkem otřásly dvě vysoké předchozí porážky, ale první poločas nepřinesl v jeho hře žádné zlepšení. Příbram sice překvapivě nastoupila bez své hvězdy Švancary, přesto na hřišti jasně dominovala. Lépe kombinovala a byla agresivnější.

MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 8. • 17:00
1. FK Příbram
1. FK Příbram
4:0
ONLINE
17. srpna
17:00
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava
Góly

Domácí: 18. Mareš, 59. Jugas, 80. Stratil, 90. Stratil

Hosté:

Sestavy

Domácí: Hruška (C) – Jugas, Mišůn, Hájovský, Divíšek – Mareš (82. Švancara), Tarczal, Aziz, Abraham (76. Pilík), Danoski (62. Stratil) – Řezníček

Hosté: Bárta – Zawada, Frydrych, Vomáčka, Dedić – Lukeš (C), Droppa, Hable (47. Rolinc), Engelmann (62. Milosavljev) – Petrus, Fantiš

Náhradníci

Domácí: Rondzik, Andrejevič, Pilík, Stratil, Brandner, Švancara

Hosté: Pavlenka, Baránek, Milosavljev, Šichor, Kraut, Holzer, Rolinc

Karty

Domácí: Stratil

Hosté: Lukeš

Rozhodčí

Nenadál – Moláček, Zeman

Stadion

Startip Aréna, Příbram, Česká republika

Návštěva

3.364 diváků

Její vedoucí gól padl po akci z pravé strany. Míč zatáhl bek Jugas a předložil ho na malé vápno Marešovi, který zblízka snadno zamířil k tyči. Stejný hráč mohl náskok domácích i zvýšit. Jeho rána z otočky mířila do protipohybu brankáře Bárty, tomu se však ještě v pádu podařilo míč vykopnout.

Vývoj se nezměnil ani po přestávce. Baník sice měl pasáže, v nichž nabíral aktivitu, ale dál než k pokutovému území soupeře se prakticky nedostával. To Příbram měla jinou produktivitu. A góly stříleli výhradně hráči, kteří ještě nikdy předtím v lize neskórovali.

Brankář Bárta byl v ohni střel. Nestačil na prudkou dorážku Jugase pod břevno, ani na nádhernou ránu mladíka Stratila z 20 metrů. Stratil ještě korunoval převahu domácích krásnou individuální akcí a čtvrtým úderem.

"Pro kolegu je to těžká chvíle, ale pro nás jsou čtyři góly něco senzačního. Pro euforii a pohodu v klubu je to nesmírně důležité. Po porážce na Bohemce jsme byli dole, teď jsme potřebovali potvrdit minulou výhru s Brnem a povedlo se nám to," zářil kouč Příbrami František Straka.

"Za absencí Petra Švancary nic nehledejte. Dnes nehrál, může hrát příště. Těší mě, že máme v klubu tyhle mladé pušky jako Stratila. Jsem moc rád, že tihle kluci pochopili, o čem je trénink. Teď nás čeká Sparta, to je velké výzva. Jedeme na Letnou a můžeme jen získat," dodal.

Zničený byl po zápase kouč poraženého Baníku Ostrava Martin Svědík.

„Hodnotíme se mi to velmi těžko. Zcela jsme propadli, byl to zdaleka nejhorší výkon. Je to už opravdu ostuda, předvést takový výkon a udělat takový výsledek. Jde to na mojí hlavu, jsem připraven nést za to následky,“ kál se po zápase zničený trenér Baníku, který nevylučuje ani vlastní rezignaci.

„Kdyby měla týmu pomoct, tak určitě. Ale tohle není o tom, abych tady něco vyhlašoval. Po poradě s vedení klubu si to vyhodnotíme,“ prohlásil Svědík a nastínil i příčiny třetí vysoké porážky v řadě.

„Jednak je to psychika, potom se tam projeví kvalita hráčů. Dávali jsme se do kupy na poslední chvíli, tým se neznal. Ale povedly se nám první dvě kola, jenže pak se přestalo dařit a tehdy se pozná tým. Z tohoto hlediska to nefunguje, není to týmový výkon, nechceme hrát fotbal, není tam ani dravost, ani agresivita."

5. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Baník Ostrava 4:0 (1:0)
Branky: 80. a 90. Stratil, 18. Mareš, 59. Jugas. Rozhodčí: Nenadál - Moláček, Zeman. ŽK: Stratil - Lukeš. Diváci: 3364.

Sestavy:
Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Mišůn, Divíšek - Tarczal, Abraham (76. T. Pilík) - Mareš (82. Švancara), Mašán, Danoski (62. Stratil) - Řezníček. Trenér: Straka.
Ostrava: Bárta - Zawada, Frydrych, Vomáčka, Dedič - Lukeš, Droppa, Hable (45. Rolinc), Engelmann (62. Milosavljev) - Fantiš - Petrus. Trenér: Svědík.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud