20. srpna 2013 • 13:50

Co dál se Slavií? Expert deníku Sport odpovídal ONLINE na vaše dotazy

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

CHAT | Tohle bylo peklo. Fotbalisté Slavie prohráli s Teplicemi 0:7 a připsali si tak historický debakl v nejvyšší české soutěži, navíc na domácí půdě. Co se teď bude v Edenu dít, kdo by měl nahradit kouče Petrouše nebo jak nastartovat zmírající tradiční značku? Na to všechno odpovídal fotbalový expert deníku Sport Stanislav Hrabě.



Projděte si všechny odpovědi Stanislava Hraběte

Stanislav Hrabě

Daniel, 20. srpna 2013
Dobrý den, na jakém postu by podle vás měla Slavie posílit.
Především potřebuje dva zkušené hráče do pole, kteří pomůžou mladším především psychicky a vezmou na sebe odpovědnost, když je potřeba. Díky za otázky, omlouvám se všem, na které se nedostalo, ale bylo vás vážně moc.
ACS!!, 20. srpna 2013
Mě by spíš zajímalo, jak si nám (fanouškům sparty) mohl dát známku 4 v zapase s p*zni. pokud se ti zdalo ze jsme byli unaveni pivem, tak si priste kup listek do naseho sektoru at to poznas lip.....
Jsem rád, že jsem potkal kamaráda, se kterým si tykám. Známku 4 jsem dal za opakované používání pyrotechniky, neboť z působení v armádě při základní vojenské službě jsem poznal, že jste nebyli k tomuto úkolu zdatně vyškoleni.
SKS 1892, 20. srpna 2013
Jak je možné, že klub s 2.nejvyšším rozpočtem v Gambrinus lize se dlouhodobě pohybuje ve spodních patrech tabulky? A kam tyto finanční prostředky mimochodem mizí, vzhledem k platovým stropům, minimálním nákladům na nákup nových hráčů apod.?
Jen proklamovaná výše rozpočtu ještě nevypovídá o tom, v jaké je klub finanční kondici. Jsou některé kluby, které jsou na tom lépe. Nejen Sparta a Plzeň, ale i Mladá Boleslav, Teplice a další.
protiva88, 20. srpna 2013
Je pravdou, že Petrouše nahradí Hapal?
Nemám zatím žádné poznatky, že by k tomu mělo dojít.
Martin, 20. srpna 2013
Dobrý den, tuto porážku určitě nikdo nečekal. Myslíte si že se Slávia zase vyhoupne na první příčky, jak tomu bylo dřív ?
Proč by nemohla. Tituly dobývala i po období, kdy byla ve druhé lize a dokonce před zánikem. Kdy ten čas však nastane, neumím předpovědět, nejsem jasnovidec.
Ladislav Nový, 20. srpna 2013
Dobrý den, samozřejmě to byla blamáž, na druhou stranu druhý gól z jasného ofsajdu, před třetím faul na Dostála, první žlutá Kiselovi hodně přísná, přičemž tepličtí takhle zakopli balon několikrát a bez karty. Tím samozřejmě neomlouvám náš hrozný výkon, nicméně výkon rozhodčího byl hodně, hodně slabý, co si o tom myslíte?
I kdyby to byla pravda, což nevyvracím, upnout se na tyto výmluvy by bylo to nejhorší, co by mohla Slavia udělat.
Michal, 20. srpna 2013
Dobrý den pane Hrabě, rád bych slyšel Váš názor. Dle mého názoru není na místě odvolávat trenéra Petrouše. I když samozřejmě má svůj díl viny, tak si především myslím, že Slavie je v této době naprosto bez osobností na hřišti (kromě Karola, na kterého to včera asi dolehlo), kteří by hru tvořili. Myslíte, že Slavii spasí příchod nějakého pořádného hrotového útočníka? Měla by zkusit sáhnout po afričanech, kteří jsou lační po úspěchu a dobře technicky vybavení? Nebo by měla spíše přivézt nějaké pořádné obránce? Případně v čem vidíte největší problém nynější Slavie? Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Je to možná kruté, ale za mužstvo je odpovědný trenér. Michal Petrouš nastoupil už v průběhu jara, absolvoval celou letní přípravu, jestliže v kádru nejsou dostatečně odolné typy a osobnosti, je to i jeho vina.
Jirka , 20. srpna 2013
Dobrý den, osobně mám za to, že největší problém je v psychice hráčů, myslíte si, že angažmá psychologa by molo Slavii někam posunout? Díky
Víme, že psychika je u fotbalisty určující.
Jirka, 20. srpna 2013
Musí Slavia vsadit na zkušenost, která, jak se říká je nepřenosná nebo to odehraje s méně zkušenými hráči? Kisel vše zřejmě nemůže ovlivnit a Černý, byť zkušený golman není lídr. V zahraničí dělal všude dvojku. Co schází Slávií?
Zkušenost jí může pomoct, pokud se bude orientovat pouze na mládí, může mít v lize problémy.
Zdeněk, 20. srpna 2013
Pane experte! Prosím Vás o Váš názor na kádr Slavie a kdo je zodpovědný za nákupy že Slovenska? Jako slávistovi se mně dělá špatně z toho, že zde hraje slovenská klika, která by měla problémy v Corgoň lize? Bylo by podle Vás řešení angažování Martina Pulpita?
Při nákupech se vychází i z finančních limitů. Slovenští hráči patří k levnějším, navíc téměř všichni touží jít do české ligy, která má vyšší kvalitu. Angažování Martina Pulpita je jednou z možných variant, nevím, jestli takhle uvažují i funkcionáři Slavie.
Jáchym, 20. srpna 2013
Nemyslíte si, že hodnocení včerejšího utkání vedle mimořádně tragického představení Slavie nezohledňuje velmi dobrý výkon soupeře?
Dvěma hráčům Teplic jsem dal známku číslo 9, dvěma 8, dvěma 7. Považujete to za málo?
Petr_20, 20. srpna 2013
Dobry den, proc si dneska kazda guma prisvojuje pridomek EXPERT? Ma snad pan Hrabe na to nejakou specialni skolu expertu? Nebo je to jen dalsi pivni expert, kterych je kazda pivnice plna. Doporucuji prevzit od Apple nazev genius. Uplne to vidim. Ptejte se naseho fotbaloveho genia... :D
Pivo mám skutečně rád, největší gumy jsem poznal v armádě. Za génia se rozhodně nepovažuju.
fandaSKS, 20. srpna 2013
Dobrý den.Chtěl bych se zeptat na váš názor,co se týče hráčů.Kdo podle vás na slavii nemá a chci jména a taky na to jestli podle vás pán Petrouš má na to pozvednout slavii.Za mě hráči Bortel,Dostál,Škutka,Škoda,Černý,Čontofalský.A Petrouš na to podle mě nemá.
Ono je těžké takto kategoricky soudit. Dám jeden příklad. Tomáše Borka nechtěli v Plzni, nechytil se v Příbrami ani v Bohemians. Dukla mu vysloveně sedla, nyní je v Turecku a pomáhal skolit takového giganta jako Fenerbahce.
Tomas, 20. srpna 2013
co si myslite co byla největší chyba Slavie v zapase?
Připravte si dlouhý seznam, největší chybou však bylo, že to hráči zabalili a úplně se odevzdali soupeři.
Jaromír, 20. srpna 2013
Zdravím experta! Myslíte si, že p. Řebíček bude nečinně přihlížet diletantskému vedení klubu od Jaromíra Šeterleho, který má ve fotbalovém prostředí jen nepřátele, mám na mysli zástupce klubů, rozhodčí, delegáty a i FAČR( viz Valná hromada FAČR? Nikdo mu ani nezapomene poslední roky v Mladé Boleslavi, kdy už jezdil pouze po golfových hřištích, než aby se zajímal o chod a výsledky klubu. Myslíte si, že tento člověk, který se ohání pouze jménem miliardáře Šimáněho je mužem na svém místě? Taková ostuda by se nestala ani za neoblíbeného Kusého.
Už jsem prozradil, že pana Řebíčka osobně neznám, ani z politiky, ani z fotbalového prostředí. Nevím proto, jak uvažuje. Pana Šetrleho znám naopak dlouhá léta, je jasné, že má i hodně nepřátel a že ne vždy se zachoval správně. Jejich vztah však popsat neumím.
Luděk Hřebačka, 20. srpna 2013
Zdravím vás! Jak vy, coby expert na Slavii, vnímáte výkony hráčů z jejího juniorského týmu a rezervy? Zejména mě zajímají tři jména - Josef Bazal, Denis Duga a František Liška. Jak se vám jejich poslední představení zamlouvají? Nemohli by to být právě oni, kdo vystřelí Slavii zpět na výsluní českého fotbalu? Děkuji za odpověď!
Pořád se mluví, kolik má Slavia nyní v juniorských družstvech talentů: Šimeček, Bazal, Hrubý, Hrubeš, Fotr a další. Vy jste jmenoval také další. Na velkou kariéru z nich může sáhnout kdokoliv, záleží na nich. Myslíte si ovšem, že by v této situaci nezkušení mladíci Slavii skutečně zachránili?
Martina, 20. srpna 2013
Jakou personální dohru může mít včerejší výsledek? Jde mně o jména: Petrouš, Držmíšek, Šeterle?Osobně ani jeden není hoden své funkce, když nevidí, že začali s týmem bez kvalitního brankaře, slabými stopery a bez kvalitního útočníka. Proč nepřišel Jakub Diviš, který byl zadarmo?
Přišel odchovanec Radek Černý, který svou kvalitu prokázal dlouhá léta v Anglii. Pokud vím, tak mezi Slavií a jejím odchovancem Jakubem Divišem se něco pokazilo a i to asi byl důvod, proč se nevrátil.
J. Maštalíř, 20. srpna 2013
Dobrý den pane Hrabě, nemyslíte si, že by Slavii pomohl návrat útočníka M. Paprčiaka? Ten loni střelecky explodoval v ČFL a teď hostuje na Žižkově. Ale to jistě víte. Tak co vy na to? Díky za odpověď!
Podobných typů má Slavia dost a zatím to ke zlepšení nevedlo. Kdyby byl Paprčiak tak výrazná osobnost, už by se to projevilo.
Petr B, 20. srpna 2013
Dobrý den ,1) hodně fanoušků , zajímá pozice pana držmíška? - který je něco jako paní colombová , pracuje sice na vysoce postaveném místě ale o jeho práci , kompetencích , strategii, nikdo nic neví , nechápu jak takový člověk může mít na starosti sportovní úsek takového klubu , jediné jeho vyjadření jsem viděl na tiskové konferenci minulý rok , kdy prohlásil prvních kol ukáže na co máme, to je vše 2) jak se dívate na chovaní pana majitele, který když do slavie přišel , byl plný elánu, byl vidět na každé tiskové konferenci při představování nových posil a za poslední rok jsme o něm neslyšeli , hlavní problém vidím v komunikaci , nevysvětlení odchodu kusého, proč s jakou vizí přišel šetrle atd ? děkuji za odpověd
Ano, komunikace ve Slavii je podle místních zdrojů skutečně složitá a určitě také tento problém stojí za nynějšími neúspěchy.
LeošK, 20. srpna 2013
Nepomohl by návrat Rudolfa Skácela, pane experte? :)
Netuším, v jaké je kondici. Možná by pomohl, možná by do celkového marastu zapadl také. Všechno to jsou jen spekulace.
novak, 20. srpna 2013
za debakl muže Drzmisek a parta z Kosic, chudák Petrous nemůže nic dělat , je mi ho lito
Trochu vám závidím, že jste tak jednoznačně určil viníka. Já považuju situaci ve Slavii za složitější.
Adam1, 20. srpna 2013
Není to dotaz na Slavii, ale ve včerejším zápase Bohemians - Slovácko padli 2 červené, byly obě podle vás oprávněné? Děkuji za názor :)
Nevím, utkání jsem neviděl.
oldřich, 20. srpna 2013
Dobrý den. Jsou dny trenéra Petrouše na lavičce Slavie sečteny? A existuje vůbec nějaký kvalitní trenér, který by byl volný a dokázal Slavii zvednout? Nechci, aby přišla záplatu typu Stanislava Levého... Kdo by podle Vás byl ideální trenér pro Slavii? Díky.
Určitě se schopní lidé najdou. Je ovšem pravda, že Slavia neměla od dob Karla Jarolíma při výběru trenéra šťastnou ruku. František Straka je velký motivátor pro provinční kluby, navíc ho tížila jeho sparťanská minulost. Petr Rada mnohokrát předvedl, že je schopným koučem, své emoce však v takovém složitém prostředí, jako je Slavia, nezvládl. Sázka na trenéra juniorky Michala Petrouše se po tomto debaklu jeví také jako nevydařená.
Martin, 20. srpna 2013
Dobrý den, zajímal by mě Váš názor na to, proč je ve Slavii pořád stejný sportovní ředitel. Klubu se dlouhodobě nedaří, vodí se hráči, kteří na Slavii evidentně nemají, pouští se pryč nadějní mladíci, koncepce žádná, scouting žádný (kromě Slovenska),výsledky očividné. Co říkáte na velký počet Slováků v týmu? Opravdu jsou tak kvalitní? (podle mě, stačí se podívat, na jejich "úspěchy" v Evropě. Ve Slavii taktéž nic moc, až na Karola, ale ten už je spíš čech... Otázka trochu delší, ale snad není problém... :)) Díky, Martin.
Pokud myslíte Miroslava Držmíška, tak je tam skutečně déle, ale podle mých informací plní spíše administrativní úkony, do posilování a zvolené koncepce tolik nezasahuje. Výtky, že se Slavia poslední dobou posiluje jen o průměrné Slováky narůstají, hráče z jiných kontinentů překvapivě přehlíží, přestože její skauting byl v těchto destinacích ještě před nějakou dobou vynikající.
Babangida, 20. srpna 2013
Dobrý den, může za tohle trenér nebo hlavně hráči? a co říkáte na chování kapitána Kisela?
Jak už jsem uvedl, můžou za to všichni. Kiselovo chování je neomluvitelné, mužstvo oslabil v té nejhorší chvíli. Jeho frustraci, která se jistě neváže jen k tomuto utkání, docela chápu, ale správný kapitán by měl překonat i tohle.
yvona, 20. srpna 2013
Myslite,ze je reseni vymenit trenera?Ten je asi jedinej zapalenej pro vec!Nasi hosi tak nepusobej!diky
Michal Petrouš je určitě srdcař a bojovník. U trenéra je však potřeba, aby tyto vlastnosti vymačkal ze svých svěřenců. Pak plní svůj úkol.
Trapper, 20. srpna 2013
Dobrý den, existuje nějaké čerstvé vyjádření od Aleše Řebíčka k aktuální situaci? A netušíte, zda plánuje přivést nějaké posily? díky
Netuším, s panem Alešem Řebíčkem jsem nikdy nemluvil. Rozhovory novinářům neposkytuje.
Josef Antoš, 20. srpna 2013
Proč debakl Slávie? Mě spíš zajímá dobrá práce trenéra Ščasného a pozoruhodný vzestup po loňské sezóně. Myslíte si, že mají kádr na to udržet vysokou výkonost během celé sezóny?
Práce trenéra Ščasného v Teplicích je vidět, zejména při doplnění kádru, kdy využil svých znalostí z maďarské ligy. Severočeský klub na tom loni nebyl tak špatně, jak ukazovala tabulka. Pořád měl na čem stavět. Kam sahají jeho ambice, ukážou až zápasy proti klubům z čela tabulky.
jindra, 20. srpna 2013
Dobrý den, co říkáte na reakci slávistických fanoušků? Myslíte, že reagovali nepřiměřeně nebo že naopak fandili do poslední chvíle? Díky.
Na to, co prožili, nejen po zápase s Teplicemi, to na stadionu docela ustáli. Fanoušci jiných klubů se při podobné frustraci nechovají jinak.
J.Vyšín, 20. srpna 2013
Nebylo by lépe nechat Slávii sestoupit do 2. ligy a tam ať v klidu vybuduje znovu pořádné mužstvo, třeba z odchovancú? Neustálý strach ze sestupu není přeci na psychyku mladých hráčů nic dobrého, někteří to neunesou a hlavně, nikdo z kvalitních hráčů do Slávie pak nechce.Jak chce vedení v této situaci, kdy od začátku ligy bylo zřejmé, že je něco spatně/což bylo vidět na hře/,pozvednout hru Slávie.Zvednout se múže jen kvalitní tým s vnitřní sílou, jak se s oblibou píše. Tady žádná vnitřní síla není.Proč nechtěl Luboš Kozel do Slávie jako trenér?Není zde žádná koncepce.
Slavia měla docela dost času, aby se její mužstvo sehrálo, myslím tím závěr uplynulého ročníku a celá letní příprava. Jak vidno, ke zlepšení to nevedlo, proto ani plánovaný sestup není řešením. Luboš Kozel přiznal, že nikdy nabídku od Slavie nedostal.
PavelN, 20. srpna 2013
co myslíte že by Slávie měla udělat pro dlouhodobé zlepšení?
Najít majitele, který by investoval do jejího rozvoje, či případně dostatečné portfolium sponzorů. To, jak se ukazuje, se už několik let nedaří.
Mates, 20. srpna 2013
Jak by jste srovnal tuto prohru Slávie s 3 zápasy Baníku? Myslím si že větší ostuda je prohrát doma 7:0 než to co prožil Baník? Jaké máte mínění o tom vy?
Porážka Slavie je nejvyšší v její ligové historii, víc není třeba dodávat. Z hlediska probíhajícího ročníku navrstvené prohry za sebou bolí daleko víc.
David Villa, 20. srpna 2013
Dobrý den, chci se zeptat co si myslíte že by mělo vedení v současné době změnit jako prvotní krok? Popřípad očekáváte majetkové změny a změny na funkcionářských pozicích? Jaký trest by pole vás měli "hráči" Slavie dostat za včerejší potupu klubu a fanoušků? Děkuji za odpovědi. SKS 4ever!
Jsou profesionálové, měli by nést za odfláknutou práci určitě odpovědnost. I finanční. Po takovém výsledku se dá očekávat cokoliv, včetně majetkových i funkcionářských změn.
Tomáš, 20. srpna 2013
Kde je podle Vás největší chyba Slavie? Je to dle vás současná nechuť bojovat za SLavii, která se projevuje u hráčů jako je Zmrhal?
Zrovna Jaromila Zmrhala jako odchovance bych na prvním místě nejmenoval. Navíc co můžete očekávat od nejmladšího hráče v sestavě. Chuť bojovat za Slavii jsem však u mnohých skutečně postrádal.
michaelp, 20. srpna 2013
Myslíte si,že tolik golů si Slavie odveze i od Sparty?
Pokud předvede to, co proti Teplicím, tak klidně i víc. Nepředpokládám však, aby každé kolo přetvářela historické anály.
Honza Vlášek, 20. srpna 2013
Dobrý den proč prohrála Slávie 7:0 a né 8:0 ? :)) Dííky
Zeptejte se pana Mahmutoviče, klidně v bosenštině. Ten zná nejlepší odpověď.
petanek, 20. srpna 2013
čau jak se máte :D
Mám se dobře. A Vy? Sleduju, co se děje v Egyptě, a to mě skutečně děsí.
Kubasssss, 20. srpna 2013
Měla Slávie vůbec nějaké šance
Jediná přímá střela na bránu od obránce Dostála snad hovoří za vše.
Mark Smith, 20. srpna 2013
Who do you think is to blame for Slavia's current position? Is it the coach, players, the board?
Fotbal je kolektivní sport, takže všichni.
Hypi11, 20. srpna 2013
Zdravím, co by podle vás měla Slavia změnit aby začala vyhrávat?
Odpověď je jednoduchá: investice minimálně ve výši 50 milionů korun. To by mohlo přinést okamžitý efekt, ten dlouhodobější spočívající ve výchově mládeže by vyžadoval neskutečnou fanouškovskou trpělivost a prověřování jejich oddanosti.
Fill, 20. srpna 2013
Myslite si, ze po tomto obrovskem debaklu skonci trener Michal Petrous ?
Nedovedu si představit, že po takové historické ostudě by to ustál. Otázka je, zda rezignuje sám, nebo bude odvolán. A pak také, kdo za něj a za jakých podmínek. Jestliže k výměně nedojde, jen Slavia doloží, že opravdu neví, kudy kam.
Martin, 20. srpna 2013
Dobrý den, myslíte si že by ve Slavii měly nastat radikální změny jako třeba v Německu 2004, nebo je brzy?
Po výbuchu Němců na ME 2004 přišla změna v celkové koncepci fotbalu a výchovy mládeže, což je něco jiného. Změny ve Slavii by nastat určitě měly, nebojím se je nazvat radikálními, měly by se týkat i vedení klubu.
rabaan, 20. srpna 2013
Jedná slavia s nějakými posilami? ať už do kádru nebo do realizačního týmu ??
Dobré odpoledne, nejsem členem vedení, proto nevím, jaké podniká konkrétní kroky. Bylo by ovšem s podivem, kdyby po takovém debaklu zůstávalo klidné. Posílit kádr je viditelně nutné, problémem však zůstává, aby to něčemu prospělo. Očekávám, že do konce přestupního termínu se nějaké nové tváře objeví a taktéž nastanou změny v realizačním týmu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud