21. srpna 2013 • 10:25

Ve Slavii prasknul vřed, míní Rejžek. Hlavně nehysterčit, nabádá Muchow

Autor: iSport.cz, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pondělní porážka s Teplicemi 0:7 nenechala chladným žádného příznivce fotbalové Slavie. A to včetně známých osobností z mimosportovního prostředí, které se řadí mezi fanoušky červenobílých. Server iSport.cz oslovil tři z nich s prosbou, aby se podělily o svůj názor na současné dění v Edenu.



1. Jak jste zápas s Teplicemi prožívali? Co považujete za hlavní příčinu debaklu?

2. Co by se mělo ve Slavii stát, aby se klub zvednul?


David Ondříček, filmový režisér

1. Není to věc jednoho zápasu. Mužstvo se trápí dlouhodobě a je bez jakékoliv koncepce. Není to zdaleka tak, že jsou všichni hráči špatní, ale ta skládačka do sebe nezapadá. Některých hráčů je mi líto, ale současná Slavia mi nepřipadá jako tým včetně Karola Kisela. I kdyby dával 20 gólů za sezonu, tak kapitán se chová jinak. Ten poslední výsledek se začal rodit jmenováním trenéra Straky k týmu – to byl takový nahodilý a nesmyslný krok a další podobné kroky navazovaly.

2. Nedá se s tím nic moc dělat. Musel by tam přijít úplně jiný element a osobnost, která by tým i jeho vedení překopala a koncepčně pracovala na tom, aby příští sezona vypadala dobře. Mám obavu, že Slavia se bude trápit stejně jako v minulé sezoně. Jestli jmenují kouče, který bude kamarád s hráči a pak párkrát vyhrají, nic se na tom nezmění.

Jan P. Muchow, hudebník

1. Ze začátku jsem si říkal, že nám moc nepomáhá nový povrch v kombinaci s deštěm. První tři góly jsem pokládal za pech. Pak se projevilo, že to nebude jen povrchem. Myslím, že takový výsledek pomůže Slavii se probrat a uvědomit si, v jakém stavu se klub nachází. Chápu i červenou pro Kisela, který tam lítá jako nejstarší chlapík a nemá žádnou oporu.

2. Podle mě je nesmysl měnit trenéra. Vždyť v minulém kole se podařilo vyhrát na Dukle, kde to není lehký. Máme snad v záloze nějakého pana Vrbu, který by za pět dní všechno změnil? Kdyby Michal Petrouš skončil, byl by to signál, že tu chybí jasný názor. Zase bych z jednoho výsledku nehysterčil. Myslím, že Ostrava je na tom hůř – dostat třikrát za sebou čtyři góly a to už je problém. Až příští zápasy ukážou, jak na tom jsme.

Jan Rejžek, publicista

1. Od nástupu pana majitele Řebíčka jsem se zařekl, že na Slavii nevstoupím, proto jsem zápas sledoval v hospodě ve společenství dalších slávistů. Začali jsme si s koncem zápasu dělat legraci a skandovat: Kluci, vyrovnat. Dejte jim bůra a podobně. Byla to holá bezmoc, když člověk sledoval, co se na trávníku odehrává. Nejde o jeden zápas, mužstvo se v létě absolutně neposílilo, nemá žádné obránce a Kisel je evidentně psychicky labilní člověk. Už v minulé sezoně Slavii oslabil tím, že po vstřelení gólu na oslavu narození syna svléknul dres a dostal žlutou kartu, ačkoliv věděl, že příště kvůli tomu nebude moci hrát. Označil bych to za prasknutí vředu, který ve Slavii narůstá od příchodu majitele Řebíčka a dalších podezřelých lidí.

2. Nejlepší by bylo odvolat majitele Řebíčka a najít nového sponzora, který by chtěl do Slavie peníze dávat. Tady ryba smrdí od hlavy. Vím, že to není reálné a o to větší bezmoc se člověka zmocňuje. V rozjeté soutěži je těžké dělat nějaké zázračné kroky, Slavii čekají hodně těžké měsíce.

Trenér Michal Petrouš je podepsán pod nejvyšší prohrou Slavie v historii. Jeho svěřenci doma padli s Teplicemi 0:7
Trenér Michal Petrouš je podepsán pod nejvyšší prohrou Slavie v historii. Jeho svěřenci doma padli s Teplicemi 0:7

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud