27. srpna 2013 • 17:11

Pokuta pro slávisty? Může to být problém, varuje hráčská asociace

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za debakl schytali milionovou pokutu. Ve Slavii ale nyní budou možná muset přehodnotit způsob, jakým vedení klubu potrestalo hráče za rekordní porážku 0:7 s Teplicemi v předminulém kole, protože může být v rozporu s platnými řády. Upozornila na to ve svém prohlášení Česká asociace fotbalových hráčů (ČAFH).



Jako hlavní problém vidí ČAFH v tom, že fotbalisté nemohou být trestáni podobnými sankcemi vedení klubu za sníženou výkonnost, kterou hráčská asociace označuje za subjektivní kritérium.

„Podle názoru České asociace fotbalových hráčů by nízká výkonnost hráče zpravidla měla vést k tomu, že hráč nedostane prémie či bonusy, ale pouze základní měsíční odměnu, která hráči náleží podle smlouvy,“ uvádí se v prohlášení ČAFH. Při svém názoru vychází asociace z předpisů Komory pro řešení sporů FIFA z roku 2006 a 2010.

Slavia v dohrávce 5. kola Gambrinus liga zaznamenala s Teplicemi nejtěžší porážku historie
Slavia v dohrávce 5. kola Gambrinus liga zaznamenala s Teplicemi nejtěžší porážku historie

Jak se postupovalo v případě Slavie? Celý tým dostal po ostudné porážce milionovou pokutu, další půlmilionové sankce měly následovat v případě, že se nepodaří zvítězit v následujících třech duelech. Z této hrozby umazali úspěšně fotbalisté v červenobílých dresech první část po sobotní výhře nad Znojmem 1:0.

"Záleží vždy na konkrétním znění smlouvy a platném disciplinárním řádu klubu, který udělení pokuty umožňuje,“ vysvětluje předsedkyně ČAFH Markéta Haindlová. Takový disciplinární řád musí být součástí hráčské smlouvy a hráč ho s ním musí být obeznámen. „Často se setkáváme s tím, že kluby v návaznosti na vzniklou situaci disciplinární řády antidatují, což je nepřípustné,“ dodává Haindlová.

Fotbalisté Slavie nicméně jakýkoliv nesouhlas s navrženým postihem ani v náznaku neprojevili. "Přijímáme všechna případná penalizační opatření ze strany vedení klubu," uvedli v hráči v oficiálním klubovém prohlášení.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud