3. září 2013 • 08:28

Pět proher a dost! Grmela na lavičce Brna končí, nahradí ho Kotal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po pěti porážkách za sebou skončil u fotbalistů Zbrojovky Brno trenér Ludevít Grmela. Na lavičce předposledního týmu první ligy ho nahradí Václav Kotal, který naposledy působil v Jablonci. Kotalovým asistentem bude Michal Šmarda, Grmela v realizačním týmu zůstane. ČTK o tom informoval sportovní ředitel Zbrojovky Zdeněk Kudela. Grmela je prvním odvolaným trenérem v novém ročníku nejvyšší soutěže.



Fotbalisté Zbrojovky mají na 15. místě tabulky jen o bod více než nováček Znojmo, které během rekonstrukce svého stadionu hraje domácí zápasy právě v Brně.

"Páteční porážka se Slováckem urychlila přes víkend naše jednání. Jednoznačná volba vedla ke zkušenému trenérovi. Jednání byla ale složitější," řekl ČTK Kudela.

Šedesátiletý Kotal byl smluvně vázaný v Jablonci, kde byl v květnu kvůli špatným výsledkům po necelém roce odvolán. "Musím poděkovat vstřícným krokům místopředsedy představenstva jabloneckého klubu Miroslava Pelty. A vyhověli jsme Kotalovu požadavku, že si s sebou vezme jako asistenta pana Šmardu. Podmínky smluv doladíme dnes dopoledne," uvedl Kudela.

S Grmelou jednalo vedení brněnského klubu až do pondělní půlnoci. "Nechceme se zbavovat brněnských trenérů. Proto zůstane v realizačním týmu na místě asistenta," poznamenala Kudela.

Grmela přivedl na sklonku uplynulé sezony fotbalisty Brna k záchraně. Tým převzal v polovině dubna místo Petra Čuhela a pod jeho vedením Brno porazilo doma Olomouc, Ostravu, remizovalo s Boleslaví a zdolalo i Spartu, kterou tím de facto vyřadilo ze hry o titul.

Úvod nové sezony Brňanům nevyšel. Po remíze v Jablonci sice rozdrtili nováčka Bohemians Praha 1905 vysoko 5:1, jenže pa přišla série nezdarů se Spartou, v Příbrami, s Libercem, v Ostravě a doma se Slováckem.

"Působení v Brně beru jako velkou výzvu. Znám se s bývalými hráči Zbrojovky Kroupou, Jarůškem, nebo Hronem, proti kterým jsem hrával. Brno jsem vždy považoval za ligové velkoměsto. A v podobné pozici by mělo být i nyní," uvedl Kotal, který svou hráčskou kariéru spojil hlavně se Spartou Praha. Na lavičce zatím v lize odkoučoval 86 zápasů v týmech Hradce Králové a Jablonce.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud