20. října 2013 • 10:13

Bojkot kotle. Plzeňští fanoušci mlčeli kvůli lístkům na Bayern

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo je zvyklý chodit v Plzni na fotbal, v prvním poločase zápase se Slavií (1:1) se hodně divil. Tradiční "kotel" nejvěrnějších příznivců za jednou z branek zůstal od úvodního hvizdu celý první poločas prázdný a příznivci prázdná místa pokryli nápisem "Against modern football - Dnes fandí cestovky". Na svá místa se vrátili až ve druhém poločase, kdy už se atmosféra při utkání vrátila do tradičních kolejí.



MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 10. • 20:15
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
1:1
ONLINE
19. října
20:15
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
Góly

Domácí: 60. Rajtoral

Hosté: 30. Juhar

Sestavy

Domácí: Kozáčik – Rajtoral, Procházka, Čišovský, Řezník – Ďuriš (68. Kovařík), Hořava, Kolář, Horváth (C), Pospíšil (46. Petržela) – Bakoš (83. Wágner).

Hosté: Rakovan – Dostál, Dobrotka (C), Škoda, Neves – Prošek (68. Štěpán), Zmrhal (87. Škutka), Lička, Petrák, Nitrianský (79. Koreš) – Juhar.

Náhradníci

Domácí: Bolek, Hubník, Hejda, Petržela, Kovařík, Tecl, Wágner

Hosté: Kolařík, Čonka, Šimeček, Štěpán, Koreš, Škutka, Řehák

Karty

Domácí: Horváth, Bakoš, Petržela

Hosté: Neves

Rozhodčí

Jílek – Kordula, Peřina

Stadion

Doosan Arena, Plzeň

Návštěva

10 834 diváků

Plzeňští fanoušci „bojkotem“ prvního poločasu dali najevo, že se jim nelíbí způsob rozdělení vstupenek na středeční vrchol podzimu v Mnichově, který provázely problémy. Cestovní kanceláře organizující zájezd podle plzeňských příznivců dostaly příliš mnoho lístků.

V jinak hlučné Doosan Areně tak bylo během úvodních 45 minut nezvyklé ticho a více slyšet byl kotel Slavie na opačné straně stadionu. Nejvěrnější fanoušci Viktorie se vrátili do ochozů až po poločasovém hvizdu sudího Jana Jílka, po němž Západočeši překvapivě prohrávali 0:1. Během přestávky pak příznivci netradičně hlasitě zpívali chorály.

"Vůbec jsem to nečekal, hodně mě to mrzelo. Myslím, že se to dalo řešit trošku jinak. Nakonec jsme na tom byli biti my hráči, jsem z toho celkem zklamaný," uvedl po utkání kapitán Pavel Horváth.

V momentě, kdy plzeňský kotel začal svůj tým povzbuzovat, hra českého mistra se výrazně zvedla. Po změně stran se hráči vyhecovali k lepšímu výkonu a vyrovnali na 1:1.

Dýmovnice na pár minut přerušila zápasFoto Pavel Mazáč (Deník Sport)

"Naštěstí bojkotovali jen první poločas. V druhém poločase nám pomohli k tomu, že ten vývoj byl výrazně lepší. K prvnímu poločasu se nechci moc vyjadřovat, za druhý poločas jim chci poděkovat," vyjádřil se k počínání fanoušků trenér Vrba.

"Asi na to mají právo vyjádřit nějakou nespokojenost. Druhou půli už zase přišli a fandili. Byli skvělí, nejen kotel, ale všichni na stadionu. Jen mě mrzí, že jsme nedokázali vstřelit druhý gól," dodal obránce František Rajtoral.

Vstupenky na duel v Mnichově si majitelé permanentek rozdělili 5. října během 20 minut od zahájení prodeje. Zájem však mnohonásobně předčil počet vstupenek, Plzeň zaznamenala 20 000 žádostí o vstupenky. Proto se nedostalo na některé fanoušky, kteří u pokladen i přenocovali.

Utkání se Slavií bylo z pohledu dění na tribunách poměrně vyhecované. Plzeňský kotel v rámci svého protestu odpálil na začátku druhého poločasu dýmovnici, hra se musela na chvíli přerušit. Z obou táborů příznivců byly slyšet urážky vůči konkurenčnímu týmu.

Utkání Plzně se Slavií muselo být kvůli vhozené dýmovnici ze strany domácího kotle na začátku druhého poločasu přerušeno
Utkání Plzně se Slavií muselo být kvůli vhozené dýmovnici ze strany domácího kotle na začátku druhého poločasu přerušeno

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud