20. listopadu 2013 • 16:44

Jak bere Vrbův odchod kabina? Děláme si z toho srandu, říká Horváth

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dlouhých pěti letech si budou muset zvykat na nového kouče. Pavel Vrba v Plzni odtrénuje poslední čtyři podzimní zápasy, pak zamíří za výzvou k národnímu týmu. Pavel Horváth i další hráči Plzně věří, že odchod úspěšného kouče mužstvu neublíží. "Stejně s tím nemůžeme nic dělat," komentoval poslední události v mistrovském celku západočeský kapitán.



Vrba na plzeňskou lavičku usedne v pátek, kdy mužstvo čeká ligová předehrávka v Brně. Úspěšný kouč si nemyslí, že jeho chystaný prosincový odchod od fotbalistů Plzně k reprezentaci bude mít na hráče Viktorie v závěru podzimní sezony nějaký vliv.

Prý nezaznamenal, že by to jeho svěřenci nějak řešili. Také hráči věří, že je Vrbův ohlášený konec nijak nepoznamená a naopak je v posledních čtyřech utkáních roku spíš vyhecuje.

"Myslím, že na kluky v kabině to nemůže mít vliv. Hráči jsou profesionálové a ví, že fotbal někdy přináší příchody i odchody. A je jedno, jestli se to týká hráčů, nebo trenérů. Vůbec jsem nezaznamenal, že by to hráči řešili," uvedl Vrba ve středu pro klubový web.

Plzeňský kouč využil klauzuli ve smlouvě a ve Viktorii 15. prosince skončí. Poté zamíří k národnímu týmu, kde vystřídá dočasného kouče Josefa Pešiceho.

Podle kapitána Pavla Horvátha se v kabině Vrbův odchod samozřejmě probírá, ale nijak to prý hráče neovlivňuje. "Samozřejmě jsme se o tom bavili. Nám to oznámil trenér i s vedením a my s tím nemůžeme nic dělat. Jak v tom, kdybychom chtěli, aby trenér zůstal, nebo aby odešel. My jsme hráči a respektujeme to," uvedl Horváth.



"Problém v tom není. Spíš než abychom to řešili, tak si z toho děláme srandu. To je nejlepší odpověď, jak to řešit. Jsem si jistý, že to nebude mít na hřišti vliv," zlehčoval situaci plzeňský kapitán.

Podobný názor má i brankář Matúš Kozáčik. "Věřím, že nás to nepoznamená. Naopak že nás to vyhecuje, abychom závěr sezony zvládli. Musíme to odehrát co nejlépe a získat co nejvíc bodů," řekl slovenský brankář.

Plzeň čekají do konce podzimu ještě dvě ligová kola (v Brně, s Příbramí) a zbylé dva zápasy základní skupiny Ligy mistrů (na Manchesteru City, s CSKA Moskva).

Pavel Vrba na jednom z posledních tréninků Plzně. Fotograf deníku Sport pořizoval snímek přes plot.
Pavel Vrba na jednom z posledních tréninků Plzně. Fotograf deníku Sport pořizoval snímek přes plot.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud