Richard Šíma
9. prosince 2013 • 17:28

Zemětřesení v Baníku: Vomáčka končí, z Anglie se vrací Greguš

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostravský Baník se pustil do obměny kádru, se kterým chce vyrukovat do jarních bojů o záchranu. Klub zveřejnil první jména hráčů, s nimiž pro odvetnou část sezony nepočítá. Figuruje mezi nimi i zkušený stoper Benjamin Vomáčka. Sportovní manažer Radek Slončík také oznámil, že se do Ostravy po ročním působení v Boltonu vrátí záložník Ján Greguš.



Benjamin Vomáčka, Petr Mach a Nenad Dedić, to jsou tři obránci, kteří se v pondělí na Bazalech dozvěděli, že si mohou hledat jiné angažmá. Zatímco u Macha s Dedićem, kteří na podzim buď ze zdravotních, nebo výkonnostních důvodů téměř nehráli, se o překvapivou informaci nejedná, ve Vomáčkově případě je tomu přece jen jinak. Přestože v průběhu podzimu ze základní sestavy vypadl, několikrát v nouzi naskočil a vždy odvedl kvalitní výkon.

„Toho jsme si vědomi a já to nepopírám. Beny nám opravdu pomohl, s jeho výkony v zápasech, do nichž z pozice náhradníka naskočil, jsme byli spokojeni. Do koncepce týmu, s nímž počítáme pro jarní část sezony, se nám však přesto nehodí,“ řekl Slončík.

Je zjevné, že Vomáčka vedle toho, že jej ze sestavy vytlačil mladý stoper Jan Baránek, doplatil i na to, že patří mezi nejlépe placené hráče ostravského týmu. A pokud chce Baník přivést do mužstva posily, musí najít finanční rezervy. Uvolnění nejdražších a přitom ne tolik potřebných hráčů je jednou z cest. „Dá se říct, že to tak nějak je,“ potvrdil Slončík.

Pětatřicetiletý stoper nebyl podle svých slov informací o tom, že v Baníku končí, ani tak zaskočen, jako spíš zklamán. „Člověk už při svých zkušenostech dokáže něco odhadnout. Vím, že jsem toho na podzim tolik neodehrál, takže nemůžu říct, že jsem nepočítal s tím, že se něco takového může stát,“ řekl Vomáčka. „Zklamaný ale jsem. Mám to v Ostravě rád a chtěl jsem Baníku maximálně pomoct k záchraně v lize. Nedá se nic dělat. Uvidíme, co bude dál. Chci v kariéře pokračovat, cítím se pořád dobře,“ dodal zadák Baníku.

Podle Slončíkových slov je pravděpodobné, že kádr ostravského týmu opustí ještě někdo další. Vedle Vojtěcha Engelmanna a Jakuba Rolince, kteří se prozatím vracejí z hostování, se hovoří o Antonínu Fantišovi, jemuž v létě skončí v Ostravě smlouva a má údajně namířeno do Jablonce. „My stále usilujeme o to, aby zůstal. Nabídli jsme mu smlouvu s nadstandardními podmínkami. Stal by se z něj třetí nejlépe placený hráč Baníku,“ řekl Slončík. „Teď je na něm, jak se rozhodne,“ dodal ostravský sportovní manažer.

Na otázku serveru iSport.cz, zda mezi hráče, o jejichž budoucnosti v Baníku není zcela rozhodnuto, patří také Davor Kukec a Vladan Milosavljev, Slončík odpověděl: „Ano, o obou těchto jménech budeme ještě jednat.“

Na Bazaly se z ročního hostování v Boltonu, kde však mnoho utkání neodehrál, vrací Ján Greguš. „Rok strávený v Anglii, to je v každém případě velmi cenná zkušenost. Věřím, že Janko bude připravený podávat v Baníku opět velmi kvalitní výkony,“ řekl Slončík.

Kromě Greguše chce přivést na Bazaly ještě další posily. „Rádi bychom kádr Baníku obohatili zhruba o šest jmen. Pět z těchto hráčů má prvoligové zkušenosti. Znamenali by pro nás skutečné posílení,“ prohlásil Slončík s tím, že žádné jméno zatím prozradit nehodlá. „Vše se dozvíte v okamžiku, kdy konkrétního hráče podepíšeme,“ uzavřel manažer Baníku.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud