12. prosince 2013 • 04:30

ANKETA: Vrba kraluje. Souhlasíte? Zvolte NEJ klubového trenéra

Autor: kah, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pavel Vrba za pět let nasbíral v Plzni tolik úspěchů, že se z něj stal nejúspěšnější klubový trenér v Česku od rozdělení federace! Ano, díky třem bodům ze závěrečného duelu Ligy mistrů se Viktoria přesunula do jarní části Evropské ligy – potřetí za sebou. A Vrba se stal prvním koučem, který přivedl český klub třikrát do jarní pohárové části. Dvakrát se to povedlo Františku Ciprovi a Karlu Jarolímovi, jednou se o postup do jara „podělili“ po odvolání prvně jmenovaného v průběhu podzimu.



Právě čerstvý úterní úspěch posunul nastupujícího reprezentačního kouče do role nejúspěšnějšího klubového trenéra v historii samostatné České republiky. Deník Sport spočítal úspěchy jednotlivých koučů, ať už ligové tituly, triumfy v domácím poháru, postup do Ligy mistrů či kvalifikace do jarních bojů. A vyšlo jasně – všem kraluje Vrba.

Předskočil tak bývalého kouče Slavie Karla Jarolíma. Za ním jsou dva sparťané Jozef Chovanec a Ivan Hašek, první pětku uzavírá další slavné jméno – František Cipro, jenž s červenobílými slavil velké úspěchy v druhé polovině 90. let především na evropské scéně.

Michal Bílek: Se Spartou vyhrál mistrovský titul a dvakrát domácí pohár. Dvakrát se probojoval do Evropské ligy.
Michal Bílek: Se Spartou vyhrál mistrovský titul a dvakrát domácí pohár. Dvakrát se probojoval do Evropské ligy.

Vrba opouští Plzeň na vrcholu. Na jeho místo míří Dušan Uhrin mladší. Oficiálně by jej měl klub představit v polovině příštího týdne po losu. Záložník Daniel Kolář věří, že úspěšná éra může pokračovat i bez hlavního strůjce. „Doufám, že hodně z nás tady bude pokračovat a éra, která nastane, bude třeba ještě lepší. Věřím v ještě lepší zítřky.“

Kterého klubového trenéra považujete za nejúspěšnějšího vy? Vyberte si z desítky kandidátů a HLASUJTE!

Dnešní titulní strana deníku Sport Dnešní titulní strana deníku SportFoto spo

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud